proximo Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 te wrzery sa do usuniecia bardzo podoba mi sie foto-relacja! efekt db+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 8 Marca 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 te wrzery sa do usuniecia Najlepiej czym i jak? Mógłbyś coś napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 kwas (z maksymalna ostroznoscia) jest temat o takich bajerach na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 8 Marca 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 kwas (z maksymalna ostroznoscia) jest temat o takich bajerach na forum No tak, czytałem, ale i widziałem po użyciu fosolu i jakoś bajka to nie była. Myślałem, że jest jeszcze jakiś inny sposób, albo coś lepszego od fosolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 moze iron-x ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Mały prezent na święta,żeby było co oglądać Wczoraj skończyłem projekt Alfy 147 1.9JTD w wersji TI-Tourismo Internazionale. Auto używane przez kolegę i w środku był całkiem zadbany,ale lakier był w bardzo kiepskim stanie przez złe mycie. Całość zajęło mi około 28 godzin i 3 dni. 2 stopniową korekte przeprowadziłem systemem 3M i niebieskim padem ABW i żółtym 3M.W sumie auto myłem 4 razy Środek dokładnie odkurzony,umyty,wyprany. Użyłem: Mycie: -piana VP PH Neutral Snow Foam -2 wiadra,rękawica RG z PB S&S -koła umyte PB S&R -detale+nadkola R222 Total Auto Wash+PB APC -wnęki BH Surfex HD -asfalt VP Citrus Tar&Glue Remover +Nielsen T&G Remover -glinka BH Soft+lubrykant- woda+kropla PB S&S Korekta: -Silverline Silverstorm -FC+ + EF -niebieski pad ABW+żółty 3M -IPA Korekta lampy z przodu,którą lakiernik poprzednio polerował i twierdził,że się nie da wypolerować… -FC+,EF,UF -dedykowane małe pady 3M Wykończenie: -CG WMF na niebieskiej gąbce -2 warstwy CG Black Light-1 warstwę maszyną na niebieskiej,2 ręcznie ścieraną z pomocą CG V7 Hybrid -na przód 2 warstwy FK Pink -nadkola zaimpregnowane impregnatem Colourlock, który dostałem do testów -przednie plastikowe nadkola-303 Aerospace Protectant -szyby umyte pianką 3M -środek i miękkie plastiki PB NL -twarde plastiki+zewnątrz FK Trim Restorer -opony PB B&B -kratki przednie-303 AP -chromy na zewnątrz-sonax do aluminium i chromu W takim stanie przyjechała do mnie Włoszka Moja mieszanka do mycia- 40ml Nielsen APC,120ml VP PH SNF,40ml Megs Shampoo Plus Mycie+detale Wnęki Stan lakieru po myciu Glinkowanie-nie było dużo zanieczyszczeń po dokładnym usunięciu asfaltu DACH DRZWI Mycie po glinkowaniu KOŁA PO MYCIU KOMPLETNIE BEZDOTYKOWYM MYCIE WYDECHU NIELSEN ALUMINIUM CLEANER POLEROWANIE LISTEW OZDOBNYCH Sporo 50/50 z różnych miejsc Polerowanie Tylnych lamp Przednia lampa PRZED PO Nadkola Wymiana kół Ładny hologram po FC+ Po CG WMF Efekty ZDJĘCIE ROBIONE PRZEZ WŁAŚCICIELA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 kolejny pro projekt kiedy w końcu weźmiesz się za ten skuter? jak z wytrzymałością FK Trim na zewnątrz? u siebie mam wrażenie, że zjeżdża po jednym myciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 job. FK trim jest spoko ja uzywam od zeszlorocznych wakacji i chwale sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 też używam od ponad roku. wczoraj umyłem auto gdzie był nakładany tydzień temu i na uszczelkach, plastikach pozostawały takie ładne zacieki po przetarciu mokrą fibrą, wyrównało się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musi_no1 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Kolejny Twój projekt , który się miło i często ogląda. Na niebieskim padzie abw dodawałeś delikatnie żółtego korka jak robiłeś to wcześniej czy sam FC+? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Kolejny Twój projekt , który się miło i często ogląda. Na niebieskim padzie abw dodawałeś delikatnie żółtego korka jak robiłeś to wcześniej czy sam FC+? Dziekuje Do FC+ dodawałem kropke UF...Niby nie zalecane,ale mi to ułatwia pracę i lepiej się poleruje,a i tak zmywam lakier IPA po robocie,także bez różnicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Dobra robota bawiłeś się jakoś w korektę przy emblemacie modelu (147) czy zostało zamaskowane WMF? Bo kolejne zdjęcia tego elementu są już robione w cieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Muti jak zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Dobra robota bawiłeś się jakoś w korektę przy emblemacie modelu (147) czy zostało zamaskowane WMF? Bo kolejne zdjęcia tego elementu są już robione w cieniu Tak, ręcznie UC na Tricolorze ile dałem rade podejść to wypolerowałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hart88 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wkońcu jakaś włoszka z fajnym wyposażeniem.50/50 konkret.Zasób kosmetyków też niczego sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Fajny projekt Moja mieszanka do mycia- 40ml Nielsen APC,120ml VP PH SNF,40ml Megs Shampoo Plus to jest w butelce 473ml? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Fajny projekt Moja mieszanka do mycia- 40ml Nielsen APC,120ml VP PH SNF,40ml Megs Shampoo Plus to jest w butelce 473ml? Nie,946ml zawsze dopełniane do pełna gorącą wodą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazek Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 SZJEST Pijenkna Ładnie, no i na letnim setupie wygląda pięknie ! Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setop Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Dobra robota ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Pięknie, pieknie, pięknie Ale błagam zrób pełny treatment aeroxa <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Ale błagam zrób pełny treatment aeroxa <3 Spoooko:) trochę czasu wolnego znajdę to zrobię,a póki co po weekendzie majowym X6 będę miał do roboty w środę kupuje uszczelke pod głowice do malossiego i zaczynam jezdzić i coś tam z nim zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musi_no1 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 mam jeszcze małe pytanie co do polerowania lamp bo mnie też to czeka... jechałeś takimi samymi kombinacjami jak lakier?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 mam jeszcze małe pytanie co do polerowania lamp bo mnie też to czeka... jechałeś takimi samymi kombinacjami jak lakier?? Wcześniej lakiernik zmatowił całą lampę papierami i wyrównał,ale nie potrafił wyprowadzić..Robiłem normalnie jak lakier z większą uwagą na temperature:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Gonzo_ Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam, mam pytanie odnosnie APC bilt hamber'a? Rozcienczasz go? A jeżeli tak, to w jakich proporcjach? Bo widze, że atomizer nakręcony na oryginalną butelkę Pozdrawiam, Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek147 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Piękna robota i prześliczne auto, sam mam podobne Na letniej feli i po korekcie auto wygląda obłędnie. Podziwiam i gratuluję zapału i profesjonalizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi