Jump to content

Octavia porysowany kokpit

Recommended Posts

Posted

Ja kiedyś usuwałem rysy na plastikach zapalniczką żarową ale to było w bagażniku więc było bez stresu. Wyszło nawet całkiem, całkiem. Tylko jeśli to auto klienta to bym nie ryzykował ;)

• Administrator
Posted

eMeM, prosimy o jakieś foto będzie o wiele łatwiej coś doradzić

Posted

Obaiwam sie ze ten sposob na desce rozdzielczej sie nie sprawdzi. On nadaje sie tylko na twarde plastiki.LUKAS103, jak w megance np.(choć górna nakładka na desce tez jest miękka) A kokpit w otavii jest miękki tzn pianka powleczona jest cienkim materiałem.Podgrzewanie może skończyć się totalnym uszkodzeniem deski. Tak mi się wydaje. Trzeba by może wypróbować w niewidocznym miejscu.

Posted

miekkie plastiki od takiej temperatury sie odbarwia - rysy znikaja ale zostaje cos pokroju ciemniejszej plamy,w iec odradzam. Na twardych plastikach osobiscie jechalem opalarka :) przy okazji robienia zew. plastikow przejechalem wewnatrzne twarde plastiki tyle ze z wiekszej odleglosci i poprostu dluzej grzejac - efekt bardzo przyjemny.

• Administrator
Posted
Arekkaz, za godzinkę wrzucę
Marco, dokładnie jest miękka dziś wrzuce foto

eMeM, Widzę,że zależy Ci jak diabli.