Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam , po ciężkiej zimie przyszedł czas na małe porządki z samochodem , lakier ogólnie w fatalnym stanie + dużo głębokich rys .

Zdjęcia przed myciem :

img2552k.jpg

img2551nb.jpg

img2553z.jpg

img2556u.jpg

Po umyciu ukazały sie wszystkie niedoskonałości lakieru :

img2577i.jpg

img2590s.jpg

img2607m.jpg

img2616c.jpg

a przy tej "rysce" spędziłem najwięcej czasu ale udało się ją całkowicie usunąc z maski :

img2615v.jpg

podczas polerowania - farecla powoduje duży bałagan ...

img2596tp.jpg

końcowe dopieszczanie plastików :

img2644a.jpg

efekt końcowy z nałożonym woskiem collonite 476 :

img2682s.jpg

img2679g.jpg

img2657km.jpg

img2677j.jpg

Na podwieczorek zostało jeszcze wnętrze . Jak tylko się za to zabiore dokleję relację .

img2559s.jpg

Używałem :

-karcher

-Tania polerka

-pasta G3

oraz kilka srodków firmy kenotek jak aktywna piana , czernidło , apc

.

Posted

Od razu inne autko wyszlo na zimną drogę, jedynie cos do opon mogłeś użyć bo blado wyglądają, a dałyby ładny kontraścik :good:

Posted

I niech ktos powie ze Colli jest zlym woskiem/sealantem...

Ja po dobrym przygotowaniu lakieru zrobilem :shock: , tutaj efekt jest tez swietny!

Teraz jak sam wspomniales jeszcze srodek i bedzie stan OK (czyli do wiosny ;) ).

Posted

na oponkach jest to samo czernidełko co na plastikach , nie ma efektu mokrej opony bo bardzo mało zaaplikowałem ,

aro_77, Tak tylko na czarnej gąbce , niestety już mocno zużytej ...

Sucre, nie , tylko pasta g3 z różnie dobraną ilością wody nanoszona atomizerem w trakcie polerowania .

DOC, jest to świetny wosk i naprawde twardy , na oplu przeleżał całą zime , przy czym auto myłem średnio co 2/3 dni do dziś kropelkuje jak pierwszego dnia...

Posted

Autko ładnie wygląda ale:

zrób foto w słońcu- obawiam się ze będzie ogromna ilość hologramów

Posted

Jak tylko pogoda dopisze będą kolejne zdjęcia bardziej szczegółowe , hologramów niema .

Posted

kolega ma halogen więc chyba by widział hologramy 8-) Każdy tak narzeka na G3 a tu proszę jaka ładna foto-relacja i końcowy efekt również jak dla mnie :good:

Posted

z hologramami samochód nie opuścił by garażu :) , g3 faktycznie zła nie jest ale zostawia dużo syfu , już 4 auto nią robie i jest perełka , no ale jak tylko sie skończy to zamawiam komplet 3M

Posted

Również nauczyłem się wyprowadzać lakier Fareclą bez hologramów :) Szacun kolego, że nie bałeś się pokazać auta, że taką pastą też można. Mimo, że pasta fajnie ściera, to nie mogę się doczekać, aż mi się tubka skończy :D Bardzo ładnie się świeci. Ale osobiście po Farecli widzi mi się IPA, żeby zmyć to co zostawia i wosk :) Bo niestety na Farecli trochę słabo się cokolwiek trzyma :)

Posted

A co z glinką? Nikt nie zauważył, że auto nie było glinkowane? Toż to wbrew wszelkim zasadom sztuki :P

Posted

Rozpatrujac temat Farecli pod wzgledem dzialania, to jest to dobra pasta, ale nielubiana bo pracuje sie nia na mokro i sozostawia syf, ktory ciezko usunac z roznych zakamarkow.

Posted

Poznaję tego Bi-Fuela, na pewno widuję na mieście, i chyba też raz był w serwisie u nas. Bardzo ładny efekt!