Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ciao,

przeczytałem dziś na forum MazdaSpeed, że Meguiar's wypiera dotychczasowe DC1 środkiem stricte do kolistych zarysowań - SwirlX. IMHO dobry krok, być może ulepszyli miksturę i rozprawianie się z "pajęczynką" będzie jeszcze skuteczniejsze. Jak do tej pory, w wypadku ręcznego nakładania na używany samochód, najbardziej byłem zadowolony po 2. lub 3. nałożeniu lub skorzystaniu ze ScratchX :-) No i oczywiście nie zapominajmy o lekkościernych właściwościach odświeżających lakier przed kolejnymi krokami.

=> http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=451

Posted

O dobry znak. Jedna z bardziej denerwujących żeczy na aucie z pewnością wypróbuje .

• Administrator
Posted
Ciao,

przeczytałem dziś na forum MazdaSpeed, że Meguiar's wypiera dotychczasowe DC1

to fakt.

2 Tygodnie temu usłyszałem to samo od Meguiars w Niemczech.

Popytam ich w poniedziałem co dalej. ;)

3-4 tygodnie temu, jak wpadłem tam do centrali, siedziało parę panów pod krawatem i były dyskusje delikatnie mówiąc "po angielsku".

Jak już zapewne wiecie, Meguiars został pod koniec zeszłego roku prze firmę 3M.

No i mamy natychmiastowy efekt: ceny poszły ostro w górę! :/

Posted
No i mamy natychmiastowy efekt: ceny poszły ostro w górę!

też na tym ubolewam... Ale ceny 3M Polska tez ida w górę i tłumaczą to kursem walut :]

hehehe ciekaw jestem czy rowniez ulegna one zmianie jak waluta sie uspokoi...

Posted

myślę że kursy walut tutaj za dużego znaczenia nie mają, bo był funt po 7 zł a € po 5 i jakoś ceny były mniejsze.

Dobrze, że 3M to wydajne produkty, a u megsa najdroższe są jednak akcesoria

Posted

macie racje ceny megsa ostatnio polecialy do gory

a co do tematu w ktorym jestesmy : dla mnie swirlX to super produkt - dziala lepiej niz DC1 ale nie mam jeszcze porownania jak wypadnie na maszynie polerskiej.. ktos probowal ?

Posted

a ja sie wlasnie ostatnio dziwilem czemu nie mozna kupic nigdzie DC1... To teraz mam odpowiedz ;)

• 4 weeks later...