Jump to content

Jaki preparat najlepszy do moich zewnętrznych tworzyw

Patgor

Recommended Posts

Witam

Jak w temacie, możecie mi doradzić jak najlepiej pielęgnować moje słupki w drzwiach? Kupiłem Black Wow i sprawdza się rewelacyjnie na nielakierowanych plastikach, ale tu nie za bardzo mam pomysł. Szukam czegoś co doskonale odtłuści i zabezpieczy powierzchnię, bo teraz przy zamykaniu drzwi zawsze zostają odciski palców.

Poniżej foto dla ułatwienia:

2002_jaguar_x-type_2_5-pic-7214.jpeg

przy zamykaniu drzwi zawsze zostają odciski palców.
I tak będzie zawsze. To jest błyszczące tworzywo i można je woskować tak jak nadwozie. Niestety z odciskami już tak jest w tym miejscu. Proponuje wozić ze sobą jakiś mały quick detailer i co jakiś czas usuwać ślady.

Proponuje wozić ze sobą jakiś mały quick detailer

narazie w ten sposób sobie właśnie z odciskami radzę:) Ale chciałbym wiedzieć jakimi kosmetykami czyścić i zabezpieczać moje słupki.

To jest błyszczące tworzywo i można je woskować tak jak nadwozie

hmm, wypróbuję :)

Ja mam podobnie jak Marco, ( tez Focus) i obojetnie czym by tego nie zabezpieczyć to odciski zawsze zostaną. To jest tak jak w przypadku szyb czy nawet lakieru, na rekach jest tluszcz ktory po dotknieciu w/w elementów zostawiaja slad. Co prawda na lakeirze jest to mniej widoczne ale na czarnych blyszczacych lakierach elementach niestety rzuca sie od razu w oczy.

• Administrator
Ale chciałbym wiedzieć jakimi kosmetykami czyścić i zabezpieczać moje słupki.

Takimi samymi jak reszte auta,lakier to lakier.

meguiar's supreme shine.

Supreme Shine do lakieru ? Nice one, nie próbowałbym na Twoim miejscu ;)