Patgor Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam Jak w temacie, możecie mi doradzić jak najlepiej pielęgnować moje słupki w drzwiach? Kupiłem Black Wow i sprawdza się rewelacyjnie na nielakierowanych plastikach, ale tu nie za bardzo mam pomysł. Szukam czegoś co doskonale odtłuści i zabezpieczy powierzchnię, bo teraz przy zamykaniu drzwi zawsze zostają odciski palców. Poniżej foto dla ułatwienia:
Marco Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 przy zamykaniu drzwi zawsze zostają odciski palców. I tak będzie zawsze. To jest błyszczące tworzywo i można je woskować tak jak nadwozie. Niestety z odciskami już tak jest w tym miejscu. Proponuje wozić ze sobą jakiś mały quick detailer i co jakiś czas usuwać ślady.
Patgor Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Proponuje wozić ze sobą jakiś mały quick detailer narazie w ten sposób sobie właśnie z odciskami radzę Ale chciałbym wiedzieć jakimi kosmetykami czyścić i zabezpieczać moje słupki. To jest błyszczące tworzywo i można je woskować tak jak nadwozie hmm, wypróbuję
Marco Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Mam takie same tworzywo na słupkach wiec wiem o co chodzi
Administrator AreK Opublikowano 27 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Marco, focus
Patgor Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 No dobra, wosk woskiem, ale czym to najpierw dobrze doczyścić/odtłuścić? Polecicie mi jakiś dobry preparat?
ariello01 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ja mam podobnie jak Marco, ( tez Focus) i obojetnie czym by tego nie zabezpieczyć to odciski zawsze zostaną. To jest tak jak w przypadku szyb czy nawet lakieru, na rekach jest tluszcz ktory po dotknieciu w/w elementów zostawiaja slad. Co prawda na lakeirze jest to mniej widoczne ale na czarnych blyszczacych lakierach elementach niestety rzuca sie od razu w oczy.
Justyna Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 No dobra, wosk woskiem, ale czym to najpierw dobrze doczyścić/odtłuścić? Polecicie mi jakiś dobry preparat? może jakiś cleaner np. DODO JUICE LIME PRIME LITE lub IPA?
wujek600kv Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 meguiar's supreme shine. Mam usiebie podobne tylko ze matowe. skoro jest to blyszczace to moze jakis wosk w płynie ? albo zamykaj drzwi silą rozpędu, chwytając za klamkę
Administrator Evo Opublikowano 28 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ale chciałbym wiedzieć jakimi kosmetykami czyścić i zabezpieczać moje słupki. Takimi samymi jak reszte auta,lakier to lakier. meguiar's supreme shine. Supreme Shine do lakieru ? Nice one, nie próbowałbym na Twoim miejscu
Moderator rychu Opublikowano 28 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Albo nawoskować i łatwiej będą odciski palców schodzić albo okleić matową folią
Rekomendowane odpowiedzi