Jump to content

cap plan

julian

Recommended Posts

szukając dobrej alternatywy dla produktów najbardziej renomowanych producentów (nie kwestionuje sensu wydania więcej na jakość i trwałość, to poza dyskusją) zagłębiłem się w ofertę car-plan. uspokajam, nie chce cupowac t-cut-ów itp, ale znalazłem ciekawe ścierki i aplikatory. ktoś to zna? bo jak nie to chyba aż kupię, żeby sprobować i zrecenzować;)

http://www.carplan.pl/images/microfibra_P.jpg

http://www.carplan.pl/images/premiumS_P.jpg

Kupiłem kiedyś "Microfibre Cloth", używam jej głownie do szyb, wg mnie ma zbyt rzadkie włókna i słabo chłonie wodę. Bez rewelacji. Co do innych produktów nie mam doświadczenia, chociaż oglądałem ostatnio aplikatory i wyglądały zachęcająco.

ja używałem pada do wosku- do dupy szkoda kasy-rozpruł się podczas pierwszego woskowania auta. za to łapka do mycia auta z tymi frędzlami jest ok. mam taką od jakiegoś roku i daję radę a lekkiego rzycia nie ma bo czyści u mnie głównie koła i nadkola :lol:

co do takich ogólnie niedrogich środków .... chodziło mi o coś jedynie do nabłyszczania z możliwością stosowania po każdym myciu ;) pomimo wosku,który jest stosowany raz na 2-3 miesiące ;) kupiłem jakiś czas temu środek z Nigrina seria Nanotec ,służący jedynie do nabłyszczania i ochrony lakieru .... trochę lepszy niż wosk w płynie ;) nie wiem jak jest z trwałością,gdyż używam go po każdym myciu ;) a tak wygląda po lekkim deszczu :)

73900.jpg

dsc04131d.jpg