sinner Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Smialo bp 125 i 75 do tego 150mm i 80mm pady wystarcza. Wyoru masz co nie miara, nie musisz brac cuttinga do poltwardych lakierow. Jedyne co polecam to bp z 3m bo i tak predzej czy pozniej je kupisz wiec kup od razu Docisk to kwestia indywidualna, i zalezna od poziomu zmeczenia lakieru .JA stosuje lekki doxisk przy ok 1500obr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjano82 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Wszystko spoko, tylko cena talerzy 3m najniższa nie jest mówiąc delikatnie- polerował będę raczej tylko amatorsko swoje auto, więc czy taki zakup jest konieczny, nie osiągnę zadowalającego efektu na innych BP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Osiagniesz nawet na najgorszym bp ale przyplacisz czasem i nerwami. Jezeli szukasz alternatywy to koniecznie jak dla amatora polecam bp z gruba miekka gabka. Pozwoli to w duzym stopniu zniwelowac bledy w prowadzeniu pada i ograniczy punktowy docisk do lakieru. Wszystkie twarde bp ktore przychodza z polerkami maja tendencje do podskakiwania i raczej bardziej nadaja sie pod papier scierny niz gabki polerskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizislawek Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 marjano82Jesli nie chcesz wydawac duzo kasy, mozesz zakupic gąbki polerskie od razu na M14, polecam Ci gabki APP, troszke wyzsza cena ale posłuża o wiele dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjano82 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 A gdzie te gąbki APP można nabyć? Czy chodzi dokładnie o te gąbki? biała pomarańczowa czarna cena jest dość niewielka jeśli to te gąbki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Ja używałem gąbek Urbana do UC, też na gwint M14, chociaż na lakierze Toyoty pomarańczowa okazała się zbyt miękka jeszcze... (Albo UC zbyt słabe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geo Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Jeżeli chodzi o detailing i APP to najlepsze co mają to domena. marjano82 pady, które wymieniłeś kupiłem kiedyś od przedstawiciela APP w atrakcyjnej cenie i jedyne do czego mogę je porównać to... czerstwe bułki. Tylko biały pad jest według mnie godny uwagi ale tylko ze względu na ciekawy opis sposobu użycia: Polerować na średnich obrotach, 1750-2400 prm, stopniowo zmniejszając do 1400-1750 prm pod koniec pracy.Max. obroty 3000 prm. Nie dociskać gabki do powierzchni. Dołóż po dychu do padów i kup gąbki Menzerny + BP , ciesz się pracą i efektami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizislawek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 marjano82 gabki, które wymieniłeś to nie są APP, to jest http://www.klakiernik.pl/Gabka_polerska ... P-714.html, ja ich uzywam na przemian z padami 3ema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avocado Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 a ta gąbka APP to ma wymienne pady czy jak? jakie pady polecacie kupic na gwint M14 ? W rozsadnej cenie, moze w jakims OBI lub Praktikerze by znalazl cos ciekawego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizislawek Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zobacz post wyzej, raczej tego nie kupisz w obi etc, mieszalnia lakierów na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolandinho Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 mam takie pytanie. Myślałem nad kupnem Menzerny Ip2500 i do tego pomarańczowy pad Flexi, oraz FF3000/4000 i żółty pad. A cutting biały chciałem połączyć z UC, dało by to rade? Czy raczej UC na pomarańczowym? Czy wgl. UC sprzedać i kupić FG500. Lakier to fiatowski czerwony 112A. Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckipiasta Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Z tego co czytałem UC trochę usunie i troche zamaskuje swirle a czy np. FINISH KARE 300 HAND GLAZE dodatkowo przykryje jeszcze bardziej swirle? czy lepiej po UC przejechać cleanerem np. achillesem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PitBull89 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Witam dzis zrobilem polerke corsie b wlasnie tym UC no i rewelacja teraz zastanawiam sie czy po takiej polerce dac cleane vanilla ck,czy black hole i na to dopiero jakis wosk np colli ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Z tego co czytałem UC trochę usunie i troche zamaskuje swirle a czy np. FINISH KARE 300 HAND GLAZE dodatkowo przykryje jeszcze bardziej swirle? czy lepiej po UC przejechać cleanerem np. achillesem ? Wystarczy IPA,potem nie ma ryzyka,że wyjdzie niewypracowany dziad po kilku myciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomos Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 środek UC rewelacja nie spodziewałem się tego po tym "mleczku". Jadę od rana jedną stronę auta i widać efekt ale ręką i bark mi już odmawia posłuszeństwa. Jeszcze z 5 razy ręką i może będzie zaje.... a jak nie to maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeep Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 sorry, ale amerykańską furę to bym pucował aż do zarzygania nie marudź tylko sio do roboty browar sobie odbij - pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 sorry, ale amerykańską furę to bym pucował aż do zarzygania no ale masz amerykańską furę, więc czekamy na relacje w PSB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomos Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Zabieram się dalej od poniedziałku Bo deszczyk mnie złapał Nie wiem czy moja ręka odmawia posłuszeństwa, wczoraj zrobiłem pół maski dziś zacząłem robić drugie pół i na na tej wczorajszej jest mniej świrli niż na dzisiejszej. Możecie mi podpowiedzieć mniej wiecej kiedy wycierać już UC mikrofibrą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 nauczyłem się samemu twardą gąbką Lake hand cutting czy jakoś tak że pracuję na małym kawałku karoserii i kolistymi ruchami prawo-lewo góra-dół macham aż zaczyna pod gąbką piszczeć no i UC prawie znika wówczas masz pewność że robisz to na maxa dobrze. Poprostu trzyj, aż produkt z maski zniknie całkowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomos Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Tak dokładnie gąbka piszczy w pewnych momentach, ale ja trę. Ale też zauważyłem że będę to robił na mniejszych kawałkach i po trochu, bo jak wezmę większą powierzchnię nie ma tego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawada Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Mógłby ktoś sprostować bo się pogubiłem czy UC jest do korekty recznej czy maszynowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Mógłby ktoś sprostować bo się pogubiłem czy UC jest do korekty recznej czy maszynowej? Na opakowaniu masz napisane, że do pracy ręcznej lub DA. Tutaj ludzie ogarniają UC też rotacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Zawada, jak masz polerke to dawaj maszyną a jak nie to kup sobie tricolora i jedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaddy Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ja używam czasem UC na rotacji (choć jak ktoś ładnie napisał, że to niezgodne ze sztuką). Bardzo fajnie się nią pracuje, praktycznie nie pyli i ciężko coś sknocić przy odrobinie pomyślunku Tak więc średniej twardości pad i heja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ja używam czasem UC na rotacji (choć jak ktoś ładnie napisał, że to niezgodne ze sztuką) weźźź... takiego gadania nie ma co słuchać, UC śmiga na rotacji aż miło, można zrobić to samo co "profesjonalnymi" pastami, a do szybkiego one stepa jest wręcz stworzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi