Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.Nie chciał bym wydawać dużych pieniędzy na wosk znalazłem wosk z dodatkiem carnauby firmy Formuła 1 w fajnej cenie.Chciałem zapytać który bedzie lepszy mleczko czy pasta?oraz prosze o opinię na temat tego produktu!

Posted

Formula 1 nie jest tu popularna - mleczko jest latwiejsze w obsludze, ze sie tak wyraze ale mniej wydajne, natomiast majac wprawe pasta moze sluzyc bardzo dlugo.

A moze skorzystasz z choc Mothers'a np FX Synt Wax mleczko za 39PLN nie jest to majatek, a posluzy tez sporo albo produkt 3M z serii Car Care Performance Finish okolo 40PLN?

Posted

prosto21, masz świetne autko i szkoda go mazać jakimiś badziewiami. Poczytaj trochę forum ,łykniesz bakcyla ,zmienisz zdanie i zaopatrzysz się w coś lepszego. Jest wiele środków dobrych jakościowo, a przystępnych cenowo.

I warto abyś znał generalną zasadę: wosk to ostatnia rzecz w całym procesie dbania o auto.

Posted
Witam.Nie chciał bym wydawać dużych pieniędzy na wosk znalazłem wosk z dodatkiem carnauby firmy Formuła 1 w fajnej cenie.Chciałem zapytać który bedzie lepszy mleczko czy pasta?oraz prosze o opinię na temat tego produktu!

mam oba produkty , mleczko i pastę i z perspektywy czasu to proponuje kupić wosk Sonaxa ( napisałeś że nie chcesz dużo pieniędzy wydawać ) . Proponuję wosk http://www.autokosmetyki.pl/sonax_xtrem ... 2decc7bcc4 jest może te 8-9 zł droższy od produktu formula , ale naprawdę lepszy .

I w miarę łatwo dostępny .

Posted
Kup lepiej próbkę dobrego wosku. Mariusz ma chyba megsa 16 i do tego cleaner za 33zł

Popieram, zrobisz porządnie i nie wydasz fury kasy. Oto on :

http://showcarshine.pl/460-zestaw-na-zi ... dycja.html

Tak jak koledzy piszą, z czasem zauważysz, że lepsze kosmetyki są znacznie wydajniejsze od takich supermarketowych i dają lepsze efekty.

Posted
Proponuję wosk http://www.autokosmetyki....1961b2decc7bcc4 jest może te 8-9 zł droższy od produktu formula , ale naprawdę lepszy .

Jezeli Sonax to ja bym bral SONAX Xtreme Wax 1 full protect - ja tego mleczka/politury nie polecam, malo wydajny w porownaniu do tego twardego sonaxa, niezbyt rewelacyjny efekt wizualny rowniez porownjac do wspomnianego twardego sonaxa a na dodatek to nie strikte wosk bardziej cleaner/pasta lekko scierna z dodatkiem wosku.

Formula jak na swoja cene jest rowniez bardzo przyzwoita i w sumie jak ma byc naprawde tanio i na poczatek to nie jest to wcale zly wosk. Kiedys uzywalem i dla mnie zdecydowanie przyjmniejsza byla w uzyciu pasta niz mleczko - ale kazdy ma inne upodobania.

Pomysl z testerem np. coli tez nie jest zly, bo jest to wosk wydajny, formula zreszta tez jest dosc wydajna - co bys nie wybral czy tester coli czy puszke formula to starczy Ci luzem na caly sezon. Plusem formuly bedzie dostepnosc w marketach wiec odpada koszt wysylki, minusem brak cleanera o ktorego dosc ciezko w marketach, no ale zawsze mozna przetrzec ipa :)

• Moderator
Posted

Daruj sobie tą Formułę 1, miałem to mleczko (w sumie mam do dziś), trzeba uważać na plastiki bo brudzi a schodzi razem z pierwszym deszczem.

To już lepiej tester FK 1000p zamówić i wystarczy na podobny okres co F1 bo trwałość zupełnie inna i efekt też nieporównywalny (szczególnie sheeting)

Posted

Dobra juz troche poczytałem forum i kupię jednak cos droższego :) Zastanawiam sie między

Collinite 476s

Meguiars Gold Class Liquid Wax

FinishKare 1000P Hi Temp Paste Wax

Meguiar's #16

Posted

A czy moze mi ktoś powiedziec coś na temat Meguiars Gold Class Liquid Wax ? mam okazje kupic go za 39 zł.

Posted

prosto21, kup sobie ten tester #16 który wklejaliśmy :) Spokojnie Ci starczy, zmieścisz się w cenie i jeszcze cleaner dostaniesz :)

Posted
A czy moze mi ktoś powiedziec coś na temat Meguiars Gold Class Liquid Wax ?
Mieszanka carnauba + polimery + odzywki. Bardzo latwo sie go naklada i poleruje. Nie pyli.

Wyglad calkiem przyzwoity: nienajgorszy "wet look", sciemninie koloru lakieru i dosc przyzwoity polysk. Slabsza strona jest jego trwalosc - u mnie w okolicach 4-6 tygodni na niegarazowanym aucie.

Z pewnoscia jest to duzy skok w porowaniu do F1. A cena? Super!

Dobre ceny na Megsa. http://sklep.osconcepts.pl/
Jesli chodzi o woski to nic specjalnego - praktycznie te same ceny co u oficjalnego dystrybutora Meguiars.pl 8-)
Posted

ok kupuje ten tester i poczekam na ładną pogode ;) a Meguiars Gold Class Liquid Wax tez kupie bo cena jest dobra znalazłem go na stronie www.meguiarsdirect.com. Dokupie do tego odrazu Natural Shine Protectant oraz Gold Class Rich Leather Cleaner/Conditioner.Bardzo fajne ceny maja na tej stronie a produkty zamówi i przywiezie mi znajomy.Bardzo dziekuje wszystkim za porady! :)

Posted

prosto21, jak będziesz miał #16 to odpuść sobie Meguiars Gold Class Liquid Wax. Niepotrzebny zakup :) Zamiast tego, lepiej kup dobry szampon albo quik detailer.