Jump to content

Szczotka do czyszczenia opon

Bartek1985

Recommended Posts

Siema zastanawiam się nad zakupem szczotki do czyszczenia opon np. Meguiar's Vers-Angle Tire Brush With Short Handle czy ktoś ja ma i używa oraz może się podzielicz opinią czy warta jest zakupu , a może macie jakieś inne które warte są kupna.

Mam jeszcze jedno pytanie jakim najlepiej środkiem czyścić oponę czy APC wystarczy potem tylko nakładać desing czy inaczej to robicie ?

Meguiar's Vers-Angle Tire Brush With Short Handle czy ktoś ja ma i używa

Ja mam i używam. :)

może się podzielicz opinią czy warta jest zakupu

Powiem tak - jakościowo i użytkowo jest to bardzo dobra szczotka. Ja używam swojej już jakieś 3 lata i naprawdę ją sobie chwalę. Zatem jeśli masz chęć i pieniądze to bierz. Jednak z drugiej strony, podobne zadanie spełni supermarketowa szczotka za kilka złotych, choćby taka do szorowania garnków. :)

Ja mam szczotkę do opon z Teskacza ;D Za bodajże 5,99. Lekko wyprofilowana do kształtu stopki opony, bardzo fajna. Jakościowo jest bardzo OK, tylko przy pierwszym użyciu stuknąłem nią o nadkole plastikowe i urwała się taka ozdobna uszczelka, ale nawet nie widać różnicy. Solidnie wykonana w sumie. Kwestia pozostaje tylko taka, że nie widzę różnicy między nią, a taką zwykłą do naczyń, jak mówi RON1N. Skłaniałbym się nawet do twierdzenia, że tka do naczyń jest 'poręczniejsza' bo ma trochę bardziej miękkie włosie i lepiej się nią 'macha' po oponie ;)

Ja do mycia opon i gumowych dywaników używam takiej do czyszczenia ubrań z trochę bardziej twardym włosiem. Również z marketu. Nie narzekam.

Chociaż ostatnio chodzi mi po głowie taka jak ta z 5 strony tej gazetki za 9,99 "For your beauty szczotka do kąpieli drewniana". Z racji tego, że posiada zdejmowaną rączkę mógłbym jej używać zarówno do opon i gumowych dywaników jak i do mycia nadkoli.

• 7 months later...
Czym umyć dobrze opony ? APC nie daje rady niby są czyste a jak nakładam dressing od VP to widać jak rozpuszcza brud... już nie mam pomysłu czym to umyć, płynem do garnków nawet próbowałem :/

to może jakąś aktywną pianą + pędzelek :-]

ale że apc nie domywa :o co o za opony może o off-road-u :D

• 3 years later...