Bartek1985 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Siema zastanawiam się nad zakupem szczotki do czyszczenia opon np. Meguiar's Vers-Angle Tire Brush With Short Handle czy ktoś ja ma i używa oraz może się podzielicz opinią czy warta jest zakupu , a może macie jakieś inne które warte są kupna. Mam jeszcze jedno pytanie jakim najlepiej środkiem czyścić oponę czy APC wystarczy potem tylko nakładać desing czy inaczej to robicie ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Bartek1985, APC potem dressing i będzie
Marco Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Dobrze by było gdyby po myciu opona wyschła
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Marco, Uznałem to za oczywistość
Tomasz KRK Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Mothers ma bardzo fajne szczotki do czyszczenia opon. Do kół i nadkoli też APC jest OK, ale nie za często i bez przesad ze stężeniem.
R0N1N Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Meguiar's Vers-Angle Tire Brush With Short Handle czy ktoś ja ma i używa Ja mam i używam. może się podzielicz opinią czy warta jest zakupu Powiem tak - jakościowo i użytkowo jest to bardzo dobra szczotka. Ja używam swojej już jakieś 3 lata i naprawdę ją sobie chwalę. Zatem jeśli masz chęć i pieniądze to bierz. Jednak z drugiej strony, podobne zadanie spełni supermarketowa szczotka za kilka złotych, choćby taka do szorowania garnków.
kar01 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Ja mam szczotkę do opon z Teskacza ;D Za bodajże 5,99. Lekko wyprofilowana do kształtu stopki opony, bardzo fajna. Jakościowo jest bardzo OK, tylko przy pierwszym użyciu stuknąłem nią o nadkole plastikowe i urwała się taka ozdobna uszczelka, ale nawet nie widać różnicy. Solidnie wykonana w sumie. Kwestia pozostaje tylko taka, że nie widzę różnicy między nią, a taką zwykłą do naczyń, jak mówi RON1N. Skłaniałbym się nawet do twierdzenia, że tka do naczyń jest 'poręczniejsza' bo ma trochę bardziej miękkie włosie i lepiej się nią 'macha' po oponie
Przemko Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Ja do mycia opon i gumowych dywaników używam takiej do czyszczenia ubrań z trochę bardziej twardym włosiem. Również z marketu. Nie narzekam. Chociaż ostatnio chodzi mi po głowie taka jak ta z 5 strony tej gazetki za 9,99 "For your beauty szczotka do kąpieli drewniana". Z racji tego, że posiada zdejmowaną rączkę mógłbym jej używać zarówno do opon i gumowych dywaników jak i do mycia nadkoli.
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Myję opony taką "drucianą" gąbeczką Jest trwała i ogólnie daje rade.
MM.MM Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Czym umyć dobrze opony ? APC nie daje rady niby są czyste a jak nakładam dressing od VP to widać jak rozpuszcza brud... już nie mam pomysłu czym to umyć, płynem do garnków nawet próbowałem
Marco Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 APC nie daje rady Niemożliwe...Jakiego APC używasz i w jakim stężeniu?
MM.MM Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 1:4 Megsa. myje i myje opona niby przygotowana, jak nakładam VP to pędzelek jest brudny. Nie wiem już czym to myć.
BartekB Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 sorki myslalem ze o felgi ci chodzilo.
dzinkins Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Czym umyć dobrze opony ? APC nie daje rady niby są czyste a jak nakładam dressing od VP to widać jak rozpuszcza brud... już nie mam pomysłu czym to umyć, płynem do garnków nawet próbowałem to może jakąś aktywną pianą + pędzelek ale że apc nie domywa co o za opony może o off-road-u
Marco Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 1:4 Megsa.Zrób mocniejsze. Nawet 1:1
SzaKal Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Spróbuj glinką albo clinerem jak napisał BartekB
damian Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Śmiejcie się, ale skoro oni http://www.groupon.pl/oferty/lodz/autos ... odz/764359 woskują opony to pewnie glinkują też
miHoo79 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Śmiejcie się, ale skoro oni http://www.groupon.pl/oferty/lodz/autos ... odz/764359 woskują opony to pewnie glinkują też i polerka maszynowa od 1h do 8h korekta nawet do 95% taaa w 8 godzin
MM.MM Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Poradziłem sobie już z tym syfem. Rozpuściłem brud Traditionalem zostawiłem na 1 dzień i zmyłem myjką z odległości 1-3cm, guma jak nowa.
kita33 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Odświeżę trochę temat Czy ktoś może polecić jakąś szczotkę do opon. Potrzebuje odpowiedniej tzn nie za dużej szczotki do opon o profilu 40
Rekomendowane odpowiedzi