Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, na samym początku maski mam dziwne przebarwienia, auto jest z 2005r a ja je posiadam od końca listopada.

Lakier był w opłakanym stanie jak je kupiłem, ale jakoś już nabiera wyglądu, tylko zostały mi te uporczywe przebarwienia.

Jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o podrzucenie.

Z góry wielkie dzięki

dsc0262bk.jpg

Posted

Czy maska była kiedykolwiek lakierowana ?

Na moje oko to glinka+cleaner+polerka i musi zejść ;)

Miałem kiedyś podobną sytuację w aucie - tyle że to były błotniki i do tego plastikowe ale wyglądało dokładnie tak samo.

Posted

Z tego co facet który go sprzedawał mówił że nigdy nie był bity, i tak wygląda.

Poza tym jak go kupiłem miał bardzo dużo rys na masce i nie tylko (pies), żeby nie te rysy to jest w idealnym stanie.

Jak na razie został potraktowany UC od magsa.

Niestety glinki w swoim zestawie domowym na razie nie posiadam, mogę go potraktować jeszcze show car glaze od magsa.

Myślicie że może pomóc?

• Partner forum
Posted

Młody, SCG na pewno nie usunie przebarwień ale prawdopodobnie będą mniej widoczne i na pewno to nie zaszkodzi a wizualnie powinno być lepiej

Posted

powiem za 15 - 30 min jak zetrę UC, ale raczej jak wypalenie,

czaszami plastiki tak wyglądają od słońca wypalone

[ Dodano: 8 Styczeń 2011, 22:49 ]

tak jak mówiłem,po starciu UC z bliska wygląda to tak jakby lakier bezbarwny był już wypalony od słońca. Nałożyłem teraz SCG od maksa może będzie lepiej bo UC nic nie zmienił.

• Partner forum
Posted

Młody, nie wiem czy dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź :o

powiem za 15 - 30 min jak zetrę UC
Nałożyłem teraz SCG od maksa może będzie lepiej

ale czy ty zostawiasz do wyschnięcia UC i SCG ?? Jeżeli tak, to te produkty wcierasz do wypracowania i od razu polerujesz.

Posted

wcierałem ok 10 min rotexem od festool z padem z gabki, auto stoi w ciepłym garażu, produkt po wcieraniu zostawiony był ok 40 min.

• Administrator
Posted
produkt po wcieraniu zostawiony był ok 40 min.

To ja współczuje polerowania po 40 min :P Wszystkie środki ścierne, politury i cleanery polerujesz OD RAZU po zakończeniu pracy z nimi.

Posted

Teraz już wiem, a ja zawsze się zastanawiałem dlaczego w niektórych miejscach tak ciężko się scierał gdzie było go więcej. Dzięki za info na pewno sie przyda.

A przebarwienia nie zniknęły.

[ Dodano: 9 Styczeń 2011, 13:25 ]

Najśmieszniejsze jest to że w garażu przy halogenie i świetle z jarzeniówek widać je, dziś po wystawieniu na światło dzienne ani śladu.