Młody Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam, na samym początku maski mam dziwne przebarwienia, auto jest z 2005r a ja je posiadam od końca listopada. Lakier był w opłakanym stanie jak je kupiłem, ale jakoś już nabiera wyglądu, tylko zostały mi te uporczywe przebarwienia. Jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o podrzucenie. Z góry wielkie dzięki
maestro00 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Czy maska była kiedykolwiek lakierowana ? Na moje oko to glinka+cleaner+polerka i musi zejść Miałem kiedyś podobną sytuację w aucie - tyle że to były błotniki i do tego plastikowe ale wyglądało dokładnie tak samo.
Młody Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Z tego co facet który go sprzedawał mówił że nigdy nie był bity, i tak wygląda. Poza tym jak go kupiłem miał bardzo dużo rys na masce i nie tylko (pies), żeby nie te rysy to jest w idealnym stanie. Jak na razie został potraktowany UC od magsa. Niestety glinki w swoim zestawie domowym na razie nie posiadam, mogę go potraktować jeszcze show car glaze od magsa. Myślicie że może pomóc?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 8 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Młody, SCG na pewno nie usunie przebarwień ale prawdopodobnie będą mniej widoczne i na pewno to nie zaszkodzi a wizualnie powinno być lepiej
maestro00 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 A czy z bliska to wygląda na zmatowienie czy odbarwienie ?
Młody Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 powiem za 15 - 30 min jak zetrę UC, ale raczej jak wypalenie, czaszami plastiki tak wyglądają od słońca wypalone [ Dodano: 8 Styczeń 2011, 22:49 ] tak jak mówiłem,po starciu UC z bliska wygląda to tak jakby lakier bezbarwny był już wypalony od słońca. Nałożyłem teraz SCG od maksa może będzie lepiej bo UC nic nie zmienił.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 8 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Młody, nie wiem czy dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź powiem za 15 - 30 min jak zetrę UC Nałożyłem teraz SCG od maksa może będzie lepiej ale czy ty zostawiasz do wyschnięcia UC i SCG ?? Jeżeli tak, to te produkty wcierasz do wypracowania i od razu polerujesz.
Młody Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 wcierałem ok 10 min rotexem od festool z padem z gabki, auto stoi w ciepłym garażu, produkt po wcieraniu zostawiony był ok 40 min.
Administrator Evo Opublikowano 8 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 produkt po wcieraniu zostawiony był ok 40 min. To ja współczuje polerowania po 40 min Wszystkie środki ścierne, politury i cleanery polerujesz OD RAZU po zakończeniu pracy z nimi.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Młody, tak jak napisał Evo, nie zostawiasz ich do wyschnięcia
Młody Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Teraz już wiem, a ja zawsze się zastanawiałem dlaczego w niektórych miejscach tak ciężko się scierał gdzie było go więcej. Dzięki za info na pewno sie przyda. A przebarwienia nie zniknęły. [ Dodano: 9 Styczeń 2011, 13:25 ] Najśmieszniejsze jest to że w garażu przy halogenie i świetle z jarzeniówek widać je, dziś po wystawieniu na światło dzienne ani śladu.
Rekomendowane odpowiedzi