Gość Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Subaru, ClearKote Vanilla Hand Glaze posiada cząsteczki ścierne.
lakikwap Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Subaru, ClearKote Vanilla Hand Glaze posiada cząsteczki ścierne. ii moim zdanie fajnie wykończy lakie po pracy z UC sam tak zrobie na wiosne.
alf Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Panowie, tak jak kolega wcześniej mam problem z wżerami z tego filmiku- minuta 3:10 prosiłbym o napisanie po kolei czego mam uzyć i jak to się stosuje. prosiłbym tez o podanie pełnych nazw produktów ponieważ jestem kompletnym laikiem w tej kwestii.
Subaru Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 1) umyj auto 2) Glinkowanie - (glinka bilt soft - polecana przez innych forumowiczów) 3) Pasta Meguiars Ulitimate Compound (ja to robię tylko w miejscu gdzie mam wżer) 4)IPA ewentualnie cleaner np. Clearkote Vanilia Hand Moose Glaze 5)Wosk Jak będziesz glinkować auto to najlepiej całe. Jeśli chodzi o użycie pasty to ja mam zamiar to zrobić tylko w tym miejscu gdzie mam wżer. Nie wiem czy masz nowszy czy starszy lakier, jak zużyty itd. Ja u siebie polerki całego nadwozia nie przewiduje Poczytaj trochę forum to zorientujesz się dokładnie co i jak. A tak na marginesie to forum uzależnia
alf Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Nie wiem czy masz nowszy czy starszy lakier, jak zużyty itd. autko jest z końca 2004r. można powiedzieć że już 2005r. lakier czarny a dokładnie Nero
Subaru Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zrób tak jak napisałem. Umyj dokładnie (dobrze mieć mały pędzelek, aby wyczyścić zakamarki), wyglinkuj, jak autko będzie suche użyj pasty UC Megsa w tym miejscu gdzie masz ten wżer. Po robocie przeczyść to miejsce IPA. Możesz później jeszcze raz całe auto umyć i nawoskować
alf Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 ok ślicznie dziękuje. zastanawia mnie tylko jedno, ten mój problem wygląda identycznie tj, struktura jest taka sama ale jak potrzeć palcem po tym miejscu to jest w ogóle nie wyczuwalne, tak jak gdyby to od spodu było, nie od zewnątrz. boję się, że to co innego, albo o to, że mogę zniszczyc lakier próbując usunąć w nieodpowiedni sposób ów problem. czy odchody pozostawiają wyczuwalny (pod palcem) wżer? czy też może być inny powód powstawania takiego czegoś? przypomnę, że auto zakupiłem już z tymi "wżerami"
Subaru Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 U mnie też nie jest to wyczuwalne. Na wiosnę zrobię u siebie to dam znać co i jak
Rekomendowane odpowiedzi