Sabat Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Polecacie jakiś konkretny produkt? Przewertowałem temat, ale każdy widzę dopiero badał temat szczotek. Może macie już pierwsze opinie VIKAN 521552 Kupione wypróbowane , całkiem solidna, włosie sztywne , śnieg się go nie trzyma. jak na lakier wpłynie zobaczymy na wiosnę
Tomek6 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Polecacie jakiś konkretny produkt? Przewertowałem temat, ale każdy widzę dopiero badał temat szczotek. Może macie już pierwsze opinie VIKAN 521552 Kupione wypróbowane , całkiem solidna, włosie sztywne , śnieg się go nie trzyma. jak na lakier wpłynie zobaczymy na wiosnę No i zamówiłem Do tego czekam na Murskę 575 Dzięki serdeczne za opinię.
Kobi Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 no ciekawe jak ta mosiezna skrobaczka mursaka bedzie sie sprawowac Mam ją od zeszłego roku i sprawuje się świetnie. Każda wcześniejsza plastikowa od razu wylądowała w koszu. Oczywiście przednią i tylną szybę i tak spryskuje odmrażaczem w atomizerze bo jest ...szybciej
snap Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 http://www.jula.pl/szczotka-do-felg-629193 kazdy wlos na koncu podzielony na kilka cienkich
Carire Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 no ciekawe jak ta mosiezna skrobaczka mursaka bedzie sie sprawowac Mam ją od zeszłego roku i sprawuje się świetnie. Każda wcześniejsza plastikowa od razu wylądowała w koszu. Oczywiście przednią i tylną szybę i tak spryskuje odmrażaczem w atomizerze bo jest ...szybciej +1 bardzo fajna, taki produkt za taką kasę a ciekaw jestem ten nowej dłuższej kupił ktoś już ją może?
Carire Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 krzysiek555, o taką: http://showcarshine.pl/1414-skrobaczka- ... aczka.html
maciej.szkwarek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam Panowie. Dzisiaj właśnie dokonałem zakupu ww. skrobaczki także jak jej użyję to podzielę się z Wami opinią. Co prawda jest to moja pierwsza mosiężna skrobaczka ale postaram się być w miarę obiektywny w jej ocenie zakupiłem również zmiotkę Vikan także też się podzielę wrażeniami PozdraWViam.
Thomas Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 odśnieżąnie najlepiej myjką szczotki,ani skrobaczki nie używam albo bezdotyk w mieście na ostatnim programie czyli woda destylowana,albo w pracy myjka ciśnieniowa,albo pod domek woda z baniaka pomimo mrozu wolę to niż szczotka czy skrobaczka a jak już to odpalam auto i się grzeje
saddam Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Thomas, po takiej operacji nie masz problemów z dostaniem lub wydostaniem się z samochodu?
Pan Miyagi Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Skrobaczka od Nowickich się sprawdza, plastikowa strona faktycznie jest bezpieczna dla szyb. Co do odśnieżania, w jakimś gospodarczym kupiłem zmiotkę ze szczotką z bardzo miękkim włosiem. Idealnie nadaje się do delikatnego zgarniania cienkich warstw zalegającego, nie zamarzniętego śniegu. Na większe ilości śniegu używam szufelki ale tak, żeby nie dojeżdżać do lakieru, tylko zostawić z centymetr śniegu i zgarnąć go czymś miękkim.
Thomas Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Thomas, po takiej operacji nie masz problemów z dostaniem lub wydostaniem się z samochodu? na uszczelkach silikon i nie ma problemu a pod pracą nie zamykam auta "na zamek " zeszłej zimy robiłem tak samo nawet przy tych niskich temp, ludzie dziwnie patrzyli jak przy -15 myłem na bezdotyku auto garażowane więc nie ma problemu ,a w dzień tylko na czas pracy stoi na dworze , reszta już w suchym i ciepłym garażu
coobah Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 ludzie dziwnie patrzyli jak przy -15 myłem na bezdotyku a jak radziłeś sobie z taflą lodu np. na przedniej szybie? Bo rozumiem, że jakoś z tej myjni przy -15 stopniach musiałeś dojechać do garażu...
saddam Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Chyba wypróbuję Twój sposób Uszczelki wokół drzwi mam zabezpieczone więc problemu, teoretycznie, być nie powinno
Maggot Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Thomas, po takiej operacji nie masz problemów z dostaniem lub wydostaniem się z samochodu? [...]auto garażowane więc nie ma problemu ,a w dzień tylko na czas pracy stoi na dworze , reszta już w suchym i ciepłym garażu Takiemu to dobrze
Thomas Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 a jak radziłeś sobie z taflą lodu np. na przedniej szybie?Bo rozumiem, że jakoś z tej myjni przy -15 stopniach musiałeś dojechać do garażu... nie gasiłem auta w środku ciepło, nawiew na szyby i nie ma problemu
coobah Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 nie gasiłem auta w środku ciepło, nawiew na szyby i nie ma problemu Hmm.. tylko jakoś na tę myjkę trzeba dojechać.. A co w przypadku dłuższej drogi? Myjesz auto przy -15 i jedziesz 20km skuty lodem ?? Hehe!
Thomas Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 A co w przypadku dłuższej drogi? Myjesz auto przy -15 i jedziesz 20km skuty lodem ?? Hehe! robiłem tak i to niejednokrotnie raz było to przed 600km trasą spłukałem pojechałem,wjechałem na autostradę a tu wycieraczki zamarznięte. Zatrzymałem się na zjeździe i obkruszyłem lód z ramion,z piór rękoma ogrzałem i po temacie akurat tego się nie boję do pracy mam 25km i robię tak codziennie i nie ma problemów
kubik Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 nie gasiłem auta w środku ciepło, nawiew na szyby i nie ma problemu Hmm.. tylko jakoś na tę myjkę trzeba dojechać.. A co w przypadku dłuższej drogi? Myjesz auto przy -15 i jedziesz 20km skuty lodem ?? Hehe! A czemu nie? Lepsze jak kwarce itp. A na serio,stosowane nie raz,nic się nie działo ,a pewnego razu i cały dzień tak się jeździło
coobah Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 robiłem tak i to niejednokrotnie A czemu nie? heh... w takim razie coś ze mną musi być nie tak
neclocus Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 auto garażowane więc nie ma problemu ,a w dzień tylko na czas pracy stoi na dworze , reszta już w suchym i ciepłym garażu ogrzewany garaz nie jest dobrym srodowiskiem na przechowywanie auta ktore z drogi do niego wjezdza zima chyba ze przed wjazdem do tego garazu auto zostanie dokladnie splukane z soli i blota, w przeciwnym razie te bryly slonego blota oderwa sie od auta juz wewnatrz takiego ogrzewanego garazu i zwiazki soli parujac w cieple poczynia wieksze szkody niz auto by stalo w nieogrzewanym pomieszczeniu dodatkowy element ryzyka uszkodzenia szyb, szczegolnie przedniej lub tylnej, kiedy przy niskich temperaturach lejesz na nie ciepla wode, powstajace naprezenia moga doprowadzic do pekniecia szyby pozdrawiam
Thomas Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 neclocus, w garażu nie jest gorąco ale zawsze na + tak więc nie zamarza auto , a o parowanie nie mam co się obawiać no chyba,że postał bym tam kilka dni,ale nigdy tak nie jest bo codziennie jeździ [ Dodano: 12 Grudzień 2012, 08:05 ] dodatkowy element ryzyka uszkodzenia szyb, szczegolnie przedniej lub tylnej, kiedy przy niskich temperaturachlejesz na nie ciepla wode, powstajace naprezenia moga doprowadzic do pekniecia szyby nie leję ciepłej wody .... jak już to zimną a wiem jak to jest z szybami bo kiedyś już taki przypadek pęknięcia miałem w pracy, kiedy jeden z mechaników umył auto, wyjechał na mróz,auto postało chwilę a później do ciepłego wnętrza , gdzie różnica temperatur wynosiła ~~ 25 stopni , dużo nie było trzeba po krótkiej chwili szyba zaczęła pękaći się rozsypała ( tylna szyba ). Klient nie widział o tym,a szyba poszła na gwarancji z wpisaną uwagą, "nie grzeją ścieżki ogrzewania szyby tylnej "
Czasobywacz Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Dzisiaj Doszła do mnie szczotka VIKAN i już przetestowałem. Bardzo wygodna w używaniu i fakt śniegiem się nie zapycha. Czy ona jest taka znowu delikatna hmm Włosie raczej sztywne ( polipropylen ) Gumowa rączka mogłaby być bardziej miękka. Generalnie odśnieżyłem już auto ze śniegu około 10 cm i bajka Polecam Teraz polowanie na Skrobaczkę
pawel020202 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Po co wam te skrobaczki jak są odmrażacze do szyb? Kilka strzałów na szyby (kwestia sekund) i można jechać.
kamilgt Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Czasobywacz, allegro + darmowa wysyłka? Ja wziąłem 3 sztuki, czekam na dostawę i zobaczymy co tak zachwalają pawel020202, ja też nie używam skrobaczek, tylko odmrażacz 1Z
Rekomendowane odpowiedzi