nivea Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 ktoś już w tym wątku to powiedział ale powtórzę, twarde włosie to zaleta - w miękkie nawbija się śniegu i lodu a zamiast zmiatać, będzie zsuwać śnieg z auta... junkman powiedziałby "that`s a no no!" miałem kilka szczotek /zmiotek i Vikan na prawdę jest ok. pal licho włosie - ale konstrukcja jest fajna - wygięta solidna rączka - zmiatając nie brodzisz ręką w śniegu; - szpiczasty kształt pozwala elegancko tańcować po masce czy dachu.
Mrt09 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Czy produkty Vikan są dostępne w Norauto albo Feuvert lub gdzieś poza internetem, bo chciałbym kupić coś porządnego do odśnieżania.
marcinwdg Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Czy produkty Vikan są dostępne w Norauto albo Feuvert lub gdzieś poza internetem, bo chciałbym kupić coś porządnego do odśnieżania. kiedyś widziałem stoisko firmy carvalet na giełdzie w gliwicach i tam mieli tę szczote vikana
krzysiek555 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 czyli vikan daje w miare rade? a co polecicie do szyb ,jakie skrobaczki zeby nie rysaly szyb?
coobah Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 a co polecicie do szyb ,jakie skrobaczki zeby nie rysaly szyb? "takie cuda to tylko w Erze"... ewentualnie odmrażacz w spray'u/aerozolu itp
saddam Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Jaka by to skrobaczka nie była, trochę piachu na szybie i rysy murowane
proiss Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 niewiem czy tylko mi się wydaje ale szczotka vikana nie za wiele różni się twardością od zwykłej miotły , ja osobiście nie polecam napewno nigdy jej do samochodu nie użyję
siwyjac Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 niewiem czy tylko mi się wydaje ale szczotka vikana nie za wiele różni się twardością od zwykłej miotły , ja osobiście nie polecam napewno nigdy jej do samochodu nie użyję ale tu nie o twardość chyba chodzi a o końcówki włosia...
tukolarz Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 proiss, wiesz dotyk czy "suche" wrażenia bez rzeczywistego używania to trochę mało, żeby ją ocenić . Też jak ją pierwszy raz dotknąłem byłem zdziwiony, że taka twarda, ale robiłem test na elemencie po korekcie tą szczotką bezpośrednio dociskając itd.- i przy delikatnym traktowaniu jest stosunkowo bezpieczna nawet dla miękkiego japończyka (tzn. nie ma cudów: ryzyko rys przy każdej szczotce jest duże, od bezpośredniego ostrego targania po lakierze rysy na pewno powstaną, ale sama szczotka vikan-a najwyżej zrobi takie, które ogarniesz ściernym cleanerem lub pastą wykańczającą na wiosnę ). Ze szczotką trzeba uważać, bo na zaśnieżonym samochodzie jest przeważnie pod śnieżną pierzynką dużo piasku, soli itd. i to ten syf w 99 % odpowiada za poważne rysy- odśnieżać trzeba, ale z uwagą, nie dotykając szczotką bezpośrednio lakieru .
marek750 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Witam Mam prośbę do użytkowników szczotek Vikana, aby podali dokładnie jakie posiadają, bo z tego co przejrzałem allegro to rodzajów jest od groma. http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=vikan Dziękuję Pozdrawiam
dunga Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 marek750, http://allegro.pl/vikan-521552-szczotka ... 61894.html
weglus Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 używał ktoś tej szczotki? byłaby lepsza od tej grubszej, bo można ją w kieszeni drzwi schować. jest ona dedykowana do odśnieżania. nie narobi bidy na lakierze?
Swoop Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 weglus, osobiście nie używałem, ale włosów na wygląd jest mniej i są dłuższe przez co muszą być sztywniejsze ... takie tam
weglus Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Swoop, siwyjac pisał, że nie jest ważna sztywność włosia, a jego końcówki. czyli wychodziłoby, że włosie może być sztywne, tylko końcówki muszą być delikatne. aczkolwiek z wyglądu to włosie mi sie kojarzy ze szczotką do zmiatania ulic
Kr3t Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 MURSKA - Panowie wklejam link z którego zakupiłem skrobaczke oraz miotełke w jednym, komplet firmy MURSKA - jak dla mnie bardzo fajny zestaw, końcówka mosiężna, zmiotka możliwie delikatna - zniszczenia moge zobaczyc po zimie, ale poki co wydaje mi się, że będzie ich mniej aniżeli po poprzedniej zimie
Ciastek Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ja po prostu jak odgarniam śnieg to nie odśnieżam do końca, tylko zostawiam pewną wrstewkę na lakierze
grochu70 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 używał ktoś tej szczotki? byłaby lepsza od tej grubszej, bo można ją w kieszeni drzwi schować. jest ona dedykowana do odśnieżania. nie narobi bidy na lakierze? Obrazek mam taką 2 sezon - nie zauważyłem negatywnych skutków
Carire Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 do mnie vikan dotarł, i skrobaczka murska zobaczymy jak się spiszą. Ale już w dotyku widać że to jest to a nie tamta co miałem... Więc narazie polecam bardzo
krzysiek555 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 no ciekawe jak ta mosiezna skrobaczka mursaka bedzie sie sprawowac
Tomek6 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Słuchajcie a co myślicie o szczotce Muc-Off Super Soft takiej jak u partnerów http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... brush.html ? Będzie w miarę bezpieczna do odśnieżania?
biznes365 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 A ja dzisiaj odśnieżałem mondka przy użyciu rękawicy z mf.Służyła do mycia auta ale po zakupie Nigrina stała się bezużyteczna.Kupiona w PEPCO za jakieś grosze i nawet łapka mi nie zmarzła bez rękawiczek jak przy odśnieżaniu miotełką.
SzaKal Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Czysty samochód da się ,,bezpiecznie`` odśnieżyć, ale wystarczy że auto będzie trochę brudne to najdelikatniejsza szczotka nic nie da ...
Tomek6 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Tomek6, ta szczotka jest mała. Dzięki, bo po zdjęciu to ciężko ocenić Czysty samochód da się ,,bezpiecznie`` odśnieżyć, ale wystarczy że auto będzie trochę brudne to najdelikatniejsza szczotka nic nie da ... Ano niestety, ale zawsze można trochę zminimalizować ew. straty Polecacie jakiś konkretny produkt? Przewertowałem temat, ale każdy widzę dopiero badał temat szczotek. Może macie już pierwsze opinie
Rekomendowane odpowiedzi