Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam taki problem - jak mi zaparuje przednia szyba, to zawsze w 1 miejscu jest niezaparowany / lub zaparowany ale bardzo delikatnie w stosunku do calej szyby slad. Slad ten musial zrobic poprzedni wlasciciel auta bo wyglada jak narysowana palcem cyfra 8.

Widac to tylko i wylacznie kiedy szyba zaparuje od wewnatrz...

Czym do wyczyscic? Do czysczenia szyby od wewnatrz uzywam plynu Sonaxa, uzywalem tez Ajaxa do szyb... Benzyna ekstrakcyjna mozna bezpiecznie sprobowac?

pozdr

f

• Administrator
Posted

tak możesz użyć benzyny ale u

ważaj żeby nie skapnęła na deskę rozdzielczą.możesz też użyć denaturatu tylko zapach nie zachęca .

Posted

u mojej żony na szybie jest podobnie, pojawia się dłuższy napis, da się odczytać słowo TAIWAN :)

Na sucho pod słońce nie widać kompletnie nic.

Rada również mi się przyda, dzięki...

Posted

moze to slady po jakichs naklejkach? moze jakis cleaner do szyb + ipa? nawet najtanszym kosztem za to calkiem rozsadny cleaner sonaxa do szyb?

Na jednym z samochodow znajomego bylo chyba podobnie (chyba bo nie wiem jak to sie zachowywalo jak szyba zaparowala), z tym ze tam to byl to ewidentnie slad po naklejce - niby klej doczyszczony i od tak widac nie bylo ale pod odpowiednim katem juz bylo znac slady wlasnie numerow (takie wielkie, jakby ktos numery startowe nakleil od wewnatrz), pomogl wlasnie ten cleaner do szyb sonaxa + ipa na koniec dla wykonczenia.

Chociaz prawde mowiac niczym innym nie staralismy sie tego doczyscic, odrazu poszedl powyzszy duet.

Posted

U mojego Ojca było podobno na przedniej szybie ze parowała tylko w jednym miejscu ,kupił w niemczech sciereczke jakas specjalna antyfog raz przetarł i juz niema problemu