Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Tak jak w temacie - jakich szczotek do tapicerki używacie i możecie polecić? Zwykłe "marketowe" czy może jakiś lepszych produktów?

Pzdr :good:

Posted

ja tam mam szczotke taka do czesania butow czy cos, z takiego srdenio miekkeigo włosia, nie wiem czy mnie a to nie zlinczuja ale daje rade :-)

Posted

Szczotka do skóry

Szczotka powinna być z naturalnego włosia. Skalę twardości trudno opisać. powinna być na tyle miękka żeby nie rysować skóry i na tyle twarda żeby usunąć "stary" brud pomiędzy fałdami.

Powinna dobrze leżeć w dłoni. Za małą szczotką się niepotrzebnie zamęczysz, za duża nie dotrze w ciasne miejsca. Idealna szczotka jest tu http://zadbane-auto.pl/sklep/kosmetyki- ... nia-skory/ :P

Posted
Szczotka do skóry

Szczotka powinna być z naturalnego włosia. Skalę twardości trudno opisać. powinna być na tyle miękka żeby nie rysować skóry i na tyle twarda żeby usunąć "stary" brud pomiędzy fałdami.

Powinna dobrze leżeć w dłoni. Za małą szczotką się niepotrzebnie zamęczysz, za duża nie dotrze w ciasne miejsca. Idealna szczotka jest tu http://zadbane-auto.pl/sklep/kosmetyki- ... nia-skory/ :P

Z tym, że ja potrzebuje do tapicerki welurowej ;)

Posted

mutra, a czy ta turboszczotka daje rade usunac wbity w wykladzine podlogi piasek?? Ona ma bardzo fajny i jedyny sensowny do uzycia w samochodzie rozmiar. Ale czy wlasnie z zapuszczona podloga sobie poradzi??

Posted

To zależy od mocy odkurzacza, na pewno ułatwia zadanie, korzystam z takich turboszczotek, przydatne są ale jako uzupełnienie, bo nie wszędzie nią dojdziesz.

Posted
mutra, a czy ta turboszczotka daje rade usunac wbity w wykladzine podlogi piasek

U mnie nie dała rady na 100% W tym względzie jest to pewne ułatwienie ale na pewno nie przełomowe. Zresztą w opisie ona jest opisana jako służąca do usuwania sierści i u mnie sprawdza się w tej kwestii bardzo dobrze.

Do zelmera nie pasuje ale można dokupić przejściówki. Ja uciąłem kawałek starej plastikowej rury od zelmera i oszlifowałem trochę papierem ściernym - 3 minuty roboty i przejściówka gotowa.

Z wad ma jedną - kręci się z prędkością zależną od siły "zasysu" odkurzacza. U mnie na ostatnim biegu odkurzacza jest to zdecydowanie zbyt szybko i wtedy jej wydajność bardzo spada. Swoją kupiłem na allegro za niecałe 30 złotych.

Posted

Ostatnio kupiłem taki zestaw Dirt Devil, bardzo fajny, tani bo zapłacilem z 80 pln, w walizce i z przejściówka, jak sprawdzałem to pasuje mi do wszystkiego co mam w domu czyli karcher, zelmer, elektrolux. Jakość turboszczotki o wiele wyższa niż w przypadku oryginalnego produktu karcher, który tez posiadam a który kosztował chyba ponad 150 pln

Posted
Ostatnio kupiłem taki zestaw Dirt Devil, bardzo fajny, tani bo zapłacilem z 80 pln, w walizce i z przejściówka, jak sprawdzałem to pasuje mi do wszystkiego co mam w domu czyli karcher, zelmer, elektrolux. Jakość turboszczotki o wiele wyższa niż w przypadku oryginalnego produktu karcher, który tez posiadam a który kosztował chyba ponad 150 pln

kupiłem ten sam zestaw na ibood.pl i również polecam

Jedynym mankamentem jak dla mnie jest to, że turboszczotka jest nie regulowana w pionie, ale mimo wszystko sprawdza się znakomicie

• 2 years later...