Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Wiele razy czytalem ze wspomagacie sie LT w osuszaniu samochodu po myciu. Chcialem zapytac jak to wyglada, czy po oplukaniu umytaego juz samochodu spsikujecie LT i dopiero wycieracie do sucha??[shadow=olive][/shadow]

Posted

Sucre, zależy jak sytuacja wygląda po myciu. Jak mam mało wody na aucie, to LT i jechane. Jeśli tej wody jest więcej, używając Janka Niezbędnego nie da sie idealnie ściągnąć wszystkiego. Dlatego też biorę inny ręcznik oraz LT i do dzieła.

Posted

Ja po każdym myciu a przed wysuszeniem psikam na mokrą karoserie dosłownie po jednym psiknięciu na panel i dopiero wtedy osuszam auto ręcznikiem.

Wg LT w roli wspomagacza osuszania sprawdza się bdb

Posted

Właśnie szukałem czegoś co będzie pomagać w osuszaniu, czy po tym bez problemu można używać QD?? Czy psikacie LT również na szyby??

Posted

A jak chcesz cos taniej do osuszania to sprawdz Rollex'a od Tenzi. Ja uzywam w miare regularnie pomaga osuszyc i nablyszcza - lubie to w przeciwienstwie do car shine'a...

Posted
czy po tym bez problemu można używać QD??

Last Touch jest quick detailer'em więc nie ma potrzeby używania po nim kolejnego produktu z tej rodziny. No chyba, że się lubi i chce. :D

Czy psikacie LT również na szyby??

Oczywiście. :)

Posted

Właśnie dlatego pytam czy po spsikaniu LT w czasie oszuszania używacie jeszcze QD?? Czy nie jest to już taka sztuka dla sztuki?? Chociaż czytałem że LT detailerem jest średnim.

Posted
Właśnie dlatego pytam czy po spsikaniu LT w czasie oszuszania używacie jeszcze QD??

Ja już nie używam.

czytałem że LT detailerem jest średnim.

Cóż, taki np. QD+ od CG jest zdecydowanie lepszy ale LT nie jest aż taki zły. :) Ja go lubię. :D