Jump to content

przygotowania do polerki

Recommended Posts

Posted

Witam ,jestem nowy na forum,i bede odnawial lakier w moim golfie prosze o korekcje kolejnosci uzycia kosmetykow.

posiadam polerke makita +pad welniak,gabka czarna i zolta

kosmetyki ktore bede uzywal to:

-szampon autoglym,paint renowator autoglym,swirlx i glinka meguiars,super resin polish autoglym,i cos na wykonczenie jeszcze niewiem pewnie z autoglym-a

Iteraz pytanko myjemy autko i co dalej w jakiej kolejnosci te kosmetyki zastosowac zeby bylo dobrze ,do polerki chcialem uzyc paint renowator jak to sie sprawuje na maszynie i jak dozowac 2-3 krople na gabke stacza na jeden element czy wiecej,wiem ze pewnieto wszystko tu na forum jest ale zabieram sie na dniach i chcialbym zeby ktos fajnie opisal a wrazie czego bede dopytywal pod tym tematem,dzieki za wszelaka odpowiedz pozdrawian

Posted

jezeli nie masz doswiadczenia w polerowaniu to lepiej zeby Ci ktos pomogł w tym bardziej doswiadczny, bo niestety jak ja ostatnio patrze ile osob sie wzieło za polerki itp i co z tego pozniej wychodzi to mnie to wszystko wkur ;-) szkoda auta :P

dla przykładu kumpel przyjechał bmw x5 czarnym, polerka z praniem tapicerki i wszystkim 250 zł :D hologramow co nie miara, no ale... ;)

fajnie jak bys miał jakiegos kumpla co by poprowadził, albo stara maske i pocwiczyc :-)

Posted

kolega do pomocy jest tyle ze chlopak poleruj tylko ze niemamy dobrych srodkow i teraz zakupilem troche lepsze i czy z tego zestawu dasie cos zrobic,pieniadze niegraja roli moge dac i 1000zl ale to plan awaryjny,najpierw sam sprobuje bo mnie ta dziedzina interesuje i sie niepoddam dopuki sie nienaucze a do polszy zjezdzam na wiosne dopiero wiec narazie chce sama poprubowac a jak efekt mizerny po do polszy i oddaje do zakladu,prosze o odpowiedz na pytanie powyrzej :good:

• Partner forum
Posted

pingwinlive, po pierwsze to http://www.detailer.pl

potem :

1) konkretne mycie

2) glinka

3) paint renovator + żółta gąbka

4) swirlx + niebieska gąbka

5) SRP + aplikator ręczny lub niebieska czysta gąbka

6) wosk

To tyle z twojego zestawu , proponuję dokupić pad cutting

Pozdr.

Posted

wielkie dzieki w sobote jazda z polerka dodam zdjecia jak bedzie co pokazac :-] chyba bede robil to jak ten emotikon -> :ad:

Posted

mi za civica jak byłem goscia to z praniem i polerka wyliczył na 180 zł :D

ale podejrzewam ze gów..o zrobia, a cene pieprza bo ci przyjezza gosc i mowi ze tam robia za komplet za 200 a ze do dupy to juz mało kogo interesuje ;-)

Posted
mi za civica jak byłem goscia to z praniem i polerka wyliczył na 180 zł :D

ale podejrzewam ze gów..o zrobia, a cene pieprza bo ci przyjezza gosc i mowi ze tam robia za komplet za 200 a ze do dupy to juz mało kogo interesuje ;-)

Ech tylko, że jeśli ktoś za 200zł zrobi polerkę i nie będzie zadowolony, będzie mówić, że polerka to g.. daje. I przez takich "badziewarzy" w każdej branży niszczy się rynek bo nie przekonasz klienta, że za 1000zł przywrócisz mu lakier do połysku.

Przypomina to sytuację gdy ściągają samochody z zagramanicy i nie ważne, że składany z trzech, ważne, że o 5000zł tańszy niż normalne ceny.

A potem jak samemu chcesz sprzedać samochód w dobrym stanie to potencjalny klient znajdzie ci multum takich niemieckich "okazji" po dziadku babci i tylko 90k przebiegu w 15 lat...

Posted

Jakiej firmy masz te gabki ? Każda firma stosuje inne oznaczenia twardości.