Jump to content

Problem po konserwacji

Recommended Posts

Posted

Mam pewien problem, odstawiłem ostatnio autko to mechanika który robił konserwacje. Dzisiaj umyłem autko i zauważyłem że w niektórych miejscach sa plamy na lakierze i szybach właśnie z konserwacji a za bardzo nie wiem czym to zmyć (szampon do mycia samochodu nie pomógł) będę wdzięczny za rady....znajomy polecił mi że łatwo zmyje te plamy olejem silnikowym ale obawiam się tłustych plam.

• Administrator
Posted

Nie zmatowi Ci lakieru. Stosowałem wiele razy i nic takiego nie zauważyłem.

Posted
Nie zmatowi Ci lakieru. Stosowałem wiele razy i nic takiego nie zauważyłem.

Potwierdzam, usuwalem klej po listwach na drzwiach, klej po znaczku na klapie i zadnych zmatowien, przebarwien itp. Lakier jest taki "suchy" wiec dobrze go umyc i wywoskowac w tym miejscu zeby znow byl sliski.

Posted

Nie..Bo zawiera substancje smarujace...tylko ekstrakcyjna jest na 100% bezpieczna

• Dystrybutor
Posted
odstawiłem ostatnio autko to mechanika który robił konserwacje. [...] zauważyłem że w niektórych miejscach sa plamy na lakierze i szybach właśnie z konserwacji a za bardzo nie wiem czym to zmyć

Jaki mechanik robił Ci "konserwację"? Czyżby sylikon został? ;)

Użyj benzyny ekstrakcyjnej jak piszą koledzy. Warstwy lakieru bezbarwnego nie ruszy. Kupisz ją w każdym sklepie z chemią. Ewentualnie możesz spróbować ze zmywaczami do sylikonów (w sklepach lakierniczych).

Posted
aleś chłopie na trzaskał tych pomógł

pomagają więc daje punkty :)