MM.MM Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Co byś na biąły lakier nie położył to i tak nie będzie róznicy w wyglądzie. Tylko w kroplekach, nie ma się co czarować.
darek87dz Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 dokładnie, sprawa ma się chyba podobnie z kolorem srebrnym:)
neclocus Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Fajną masz rybkę w chromie Wiadomo kim jestem... a ja zawsze jak widzialem 'rybke', myslalem ze wedkarz podrozuje autem ; ) pozdrawiam
GUCIO-59 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Bez uszczypliwości Rysiu, ale brakuje Ci w takim razie jeszcze flagi lub PL-ki.... chociaz auto z tylu biało-czerwone Tak, więc pielęgnuj autko wytrwale... Nie takiej możliwości abym się uraził, bo jaki byłby sens. PL jest na polskich rejestracjach, a moje jest zarejestrowane w D więc nie rozumiem jaki by to miało sens, nie mieszkam w Chicago gdzie na każdym prawie aucie jest PL i orzeł nie raz na całej masce, a ja mieszkam w Bawarii... i mam nalepki forum.GUCIO-59, Jaki przebieg obecnie? 57 tyś.a ja zawsze jak widzialem 'rybke'' date=' myslalem ze wedkarz podrozuje autem ; )[/quote'] Teraz już wiesz [ Dodano: 28 Sierpień 2011, 22:08 ] Co byś na biąły lakier nie położył to i tak nie będzie róznicy w wyglądzie. Czy aby na pewno... i czy tylko dla wyglądu gładzie się wosk?
Marco Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Ja bardzo przepraszam ,ale dlaczego Jacek ,mimo sympatii do Niego,dostał 4 pomagajki???? Widząc takie obrazki wcale się nie dziwie ze swego czasu rozgorzała burza na temat sensowności istnienia punktów "pomógł"
SzaKal Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Marco, Wiem że to nie ten temat ale nie mogę znaleźć info na temat tych ,,pomógł`` Kto to daje ?
ariello01 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 To daje założyciel tematu i wtedy ta funkcja jest aktywna. Inny forumowicz pisząc w "cudzym" temacie nie ma możlwiości aby nagordził kogoś POMÓGŁ. A tak w ogole to bardzo ładny Touranik
bmwsrc Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Cześć Mam pytanie... Czy Coliinite 915 może być przechowywany w temperaturze około 20-25 stopni czy lepiej jak jest w lodówce? Czasami się spotykam z opisami w których jest właśnie mowa o przechowywaniu wosku w niższej temperaturze Może ktoś wyjaśnić w jakim celu? Dzięki pozdr
Administrator Evo Opublikowano 4 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 915 może być spokojnie przechowywane w temperaturze pokojowej. W lodówce warto trzymać woski które z natury są miękkiej konsystencji, po wyjęciu z lodówki nie mamy paki tylko fajną konsystencje do pracy. Zapobiega to też wyparowywaniu olejków z wosku.
GUCIO-59 Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Ja trzymam cały rok w garażu gdzie temperatura jest od +5 do +22 i jest ok!
pro rider Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Ja 915 trzymam w temperaturze ok. 15 stopni i jest ok, natomiast Zymol Carbon w lodówce
bmwsrc Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Cześć Dzięki za odpowiedzi pozdr
tasek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Panowie jaki cleaner zastosować pod Coliinite 915? Auto to czarna perła. W tamtym roku była cała lakierowana. Nie chcę podchodzić do niej z polerką. Na początku myslałem pod 915 zastosować Poorboy's Black Hole, chodzi żeby oczyścić lakier, zamaskowac minimalne ryski i przygotowac pod 915, potem myslałem o Collinite no. 840 Sapphire Prewax ale ponoć "Celaner jest przeznaczony dla jasnych lakierów. Nie zalecamy stosowania na ciemnych powłokach." Dziwne że nie mają nic pod ciemny lakier [ Dodano: 3 Kwiecień 2014, 18:48 ] jaki potem quick detailer kupic na 915?
Lucas123w Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Duragloss 652 jako cleaner, QD to już dowolna sprawa.
tasek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 "Duragloss PreCleaner jest szczególnie polecany w przypadku starszych, zmatowionych lakierów" taki jest jego opis a ja mam nowy lakier, faktycznie to optymalna opcja?
bobas Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 tasek, proponuje przeczytać obszerny wątek na temat różnorakich cleanerów http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=540
tasek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 faktycznie 118 stron i każdy pisze co innego, myślałem że tu uzyskam odpowiedź
Bartasso Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ja stosuję pod coli AF Finale i efekt jest zadowalający,aktualnie "testuję" wosk Finish Kare Hi-Temp i powiem szczerzę że efekt też jest Co do QD uważam że AF Finale zdaje ten egzamin wyśmienicie
Lucas123w Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 "Duragloss PreCleaner jest szczególnie polecany w przypadku starszych, zmatowionych lakierów" taki jest jego opis a ja mam nowy lakier, faktycznie to optymalna opcja? Nie biorę tego z nieba tylko tak robię pod colli, na nowym fabrycznie lakierze, czarnej perle. Zimę drugi sezon przeżył. Auto w maju kończy 3 rok a lakier nadal wygląda jak by z fabryki wyjechał.
Yasiek Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 faktycznie 118 stron i każdy pisze co innego Jak myślisz dlaczego? Może dlatego, że każdemu odpowiada co innego?
pocztowka Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Ja używam rowniez AF Finale, w mojej bemmie spełnia dobrze swoja role - innych nie uzywalem wiec nie mam pojecia o nich niestety
jimi180 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 mam takie pytanie drodzy forumowicze. otóż chcę właśnie użyć tego wosku do dwóch aut fabrycznie nowych. i tu moje pytanie ponieważ jestem zupełnie zielony w tym temacie (choć dużo czytałem forum i o tym wosku też) ale nigdzie nie znalazłem w jaki sposób woskować fabrycznie nowy samochód. czy ten wosk się nadaje jak przygotować karoserię ale tu moja prośba wytłumaczcie jak krowie na rowie jak to się zwykło mówić dzięki z góry za wszelki rodzaj pomocy
Artih Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 Jeśli nie chcesz robić inspekcji/korekty pastą finiszową w razie mikro rysek - po prostu odtłuszczasz jak najlepiej powierzchnię do wosku. O tym akurat dużo masz na forum - dobrym wyborem był by tu 4nano Scrub Neutral.
Arni Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Czy ktoś robił porównanie Colli 476 z Marque d Elegance? Zastanawiam się czy się przesiąść na ten droższy, pytanie tylko czy poprawa looku jest widoczna, czy jak z PB Blue i Red jedno jest wersja limitowaną drugiego? Auto szare, stan lakieru średni jak na detailera, ale jeszcze się poprawi .
Artih Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 Są jakieś stare testy na forum - trwałość podobna (ciut słabsza w 915) a wygląd ciut lepszy w 915. No i kurzu tak 915 nie łapie (chociaż idealnie też nie jest).
Rekomendowane odpowiedzi