S3ci0r Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Ciastek, Pewnie połowa forum ma taki setup a druga połowa Coli + SRP
evoo Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 Megs UC + Migliore Frutta - mój pierwszy raz. 1,5 tygodnia od aplikacji, przebieg ok 40 km, auto zakurzone. plus dwie fotki marnej jakości:
Ciastek Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 evoo, szczerze, to jak dla mnie to bez rewelacji to odpychanie i kropelki... Mój 3 miesięczny RED tak samo odpycha, jak nie lepiej Ale słyszałem, że Migliore jest specyficzne w zachowaniu
evoo Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2012 Też mi coś nie pasowało, zwłaszcza patrząc na filmiki umieszczone w tym temacie... Głównie po to wrzuciłem to tutaj żeby się przekonać, czy to ja dałem ciała czy to ten wosk tak ma. Dziś zrobiłem identycznym zestawem maskę i dach Civica i zobaczymy jak to będzie wyglądać. Swifta może jutro będę mył to zobaczymy jak to będzie wyglądać po jakichś 3 tygodnia od aplikacji. Btw, może gdyby położyć dwie warstwy byłoby lepiej?
cptolgierd Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2012 A wosk wypocony? Bo tutaj może być błąd.
evoo Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Nie... w sumie na to nie wpadłem. Wosk leżakował przez ponad 30 minut w garażu w temperaturze ok. 25 stopni.
Wax Paradise Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Mój 3 miesięczny RED tak samo odpycha, jak nie lepiej Śmiem wątpić Chyba, że wspomagałeś ten wosk quick detailerem, bo w przeciwnym razie nie widzę takiej możliwości.
danielek. Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Fk 8 godzin po aplikcji i przebiegu 0 km
ultratouch Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Ponad 2 miesięczny DG 601/105 po całonocnym deszczu. Rzadko myty . jeszcze rzadziej QD, czasem jakiś prickbort. Generalnie "uratował mi życie" bo od jakiegoś miesiąca nie mam kompletnie czasu na prace przy aucie.
Ciastek Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Wax Paradise, no to chyba trzeba bedzie znów nakrecić filmik
Maciej WTN Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Wax Paradise, masz może jakieś spostrzeżenia odnoście Migliore Frutta? Bo jestem ciekawy opini na temat tego wosku
Stanley08 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Maciej WTN, co prawda to nie do mnie pytanie, ale może coś pomogę. Mam Fruttę i powiem tak: zapach jest obłędny Poza tym aplikacja, ścieranie wbrew obiegowej opinii nie sprawiły mi żadnego problemu, nakładany w cieniu przy ok 25 st. Lakier wyglinkowany, na to CK VHG i frutta. Być może nie jest to najlepsze połączenie, ale nic innego nie miałem. Na świeżej warstwie kropelki oraz -ingi jak najbardziej na plus. Trwałość - hmm kwestia tego czego od wosku oczekujemy, wiadomo różne warunki użytkowania i pielęgnacji robią swoje.
Maciej WTN Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Stanley08, dziękuję Ci bardzo za opinie Mam Frutte i Primo na półce,ale byłem ciekawy opini osób które juz używały tego wosku. Ja narazie nie miałem jeszcze możliwości... U nas te woski sa mało popularne i raczej mają kiepske opinie, na zagranicznych forach z tego co wyczytałem cieszą sie całkiem dobra opinią
Administrator Evo Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Trzy warstwy Insignisa
Carire Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Evo, na całe auto poszły aż trzy? Dlaczego tyle? a gdzie filmik z bezdotyku ?
tukolarz Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Pierniczę ten detailing . Wczoraj chciałem pozbyć się jednej 2,5 miesięcznej warstwy niby wosku o słabej trwałości DG Track Claw i co? Umyłem samochód zgodnie ze sztuką (choć i tak był czysty- jasna cholera, teraz muszę myć czyste samochody ), użyłem glinki, która trochę 4 miesięcznego syfu zebrała.... dalej: umyłem jeszcze czystszy samochód skutecznie pozbywając się resztek lubryfikantu i to "coś" odzyskało śliskość i jeszcze tak kropelkuje: Wiadomo, że to kropelki sealant-owe i staniki same się nie odpinają, ale za to jeden z nich, który pożyczyłem od "fanki" posłużył mi do zrobienia tych wątpliwej jakości fot (za co przepraszam) . Nie dość, że sąsiedzi i przejezdni mają mnie za ***, to sam sobie myślę: "Chłopie po co ci to? Przecież to auto już lśni." A ja kolejne godziny spędzam na przygotowaniu, woskowaniu, wygrzewaniu itd. itd.
JM63 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Trzy warstwy Insignisa Czyżby też był hybrydą?
Ruben$ Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Jednodniowy Chemical Guys 50/50 Limited Concours Paste Wax po nocnym deszczu...
Zgrywussdz Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Dwu tygodniowy Hi-temp na DJ po myjce ciśnieniowej A co tam antence też się dostało i coś dla oka
kempus Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Skromnie HDC+Glasur. Niestety lakier przed korektą.
Carire Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 kempus, ile nakładałeś warstw glasura? Kropelki ile po woskowaniu?
Ciastek Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Mój 3 miesięczny RED tak samo odpycha, jak nie lepiej Śmiem wątpić Chyba, że wspomagałeś ten wosk quick detailerem, bo w przeciwnym razie nie widzę takiej możliwości. Specjalnie pojechałem na bezdotyk Samochód już przykurzony. Nie mam żadnego QD Więc niczym nie wspomagalem Widać, że już nie jest to świeża warstwa, ale porównując z filmikiem dot. Frutty to jak wcześniej pisałem sądzę, że mój wosk lepiej sobie radzi z odprowadzaniem wody Żeby nie było środkową część maski to RED a prawa na której taka śmieszna tafla sie tworzy to Hi-Temp( po 3 miesiacach specyficznie już odprowadza ta wodę bo po jakichś 3 minutach ta część jest sucha, bez żadnej kropli )
kempus Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 kempus, ile nakładałeś warstw glasura? Kropelki ile po woskowaniu? Jedna warstwa Glasura. Kropelkowanie po 3 dniach od nałożenia, trasa ponad 1000km, bez mycia, samo opłukanie. Nigdy nie miałem Zymola na aucie, ale to w jaki sposób kropelkuje i odpycha wodę, miażdży suty!
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Ruben$ - łaaadnie może nie trzeba było się z tym woskiem rozstawać
Rekomendowane odpowiedzi