damian Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Bo to seria auto do tego z silnikiem z Transita
matherr Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 koledzy doradźcie jak/czym mam myć felgi czarne połysk. Zakupiłem rękawicę z mikrofibry, którą myłem felgi ale mimo wszystko już jest sporo mikrorysek. Lakier na felgach jest dość delikatny gdyż nie jest oryginalny.
Tasaq Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Bardziej to wygląda chyba na odpryski niż na rysy
Piciosz Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jeśli myjesz felgi rękawica z mikrofibry to delikatniejsza będzie tylko wełniana. Szczotki zazwyczaj są twardsze więc pozostaje Ci regularne mycie rękawicą i dbanie o to by ich nie 'zapuścić'
Administrator Evo Opublikowano 13 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 To proszek czy zwykły lakier ?
kanar Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jak delikatny i się rysuje to lakier nie proszek
Administrator Evo Opublikowano 13 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 No na zdjęciu też nie wygląda jak proszek (chociaż są felgi malowane proszkowo które wyglądają jak zwykły lakier, ale swoje kosztują) .Jeśli to zwykły lakier i używasz auta na codzień...to wspólczuje Jedyne co to DOBRE zabezpieczenie i częste mycie bezdotykowe , inaczej felgi zaraz będa szare.
yukon Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 matherr nie pozostaje Ci nic innego jak za wszelką cenę myć je bezdotykowo Ryski pojawiają się dosłownie od wszystkiego może CQ? Sam się nad tym zastanawiam. tylko trzeba je doprowadzić do porządku
Administrator Evo Opublikowano 13 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Raz przygotowywałem ultra miękkie, czarne 18 o skomplikowanym wzorze pod Cquartza - nie, dzięki
yukon Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Evo, to mnie pocieszyłeś tak to wygląda po roku.
matherr Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 nieciekawie czy proszek - nie wiem, kupiłem już po lakierowaniu, sprzedawca mówił, że były w piecu, czy ma to związek jakiś musicie sami powiedzieć. Podejrzewam, że było to robione niskim kosztem (wręcz jestem na 80% pewien). Myłem je ręcznie dopiero 3-4 razy a już widać na nich ślady, chyba więc jakaś chemia i karcher muszą wystarczyć, choć kolejna sprawa to jak i czym je wytrzeć żeby też nie porysować. Gdy krople na nich zaschną wygląda to tragicznie. Zdjęcia, które załączyłem nie pokazuję rysek lecz ogólnie lakier, wtedy były świeżo po lakierowaniu jeszcze bez rysek. matherr nie pozostaje Ci nic innego jak za wszelką cenę myć je bezdotykowo Ryski pojawiają się dosłownie od wszystkiego może CQ? Sam się nad tym zastanawiam. tylko trzeba je doprowadzić do porządku To jest fakt, mam wrażenie, że wystarczy je brudnym palcem dotknąć żeby zrobić rysę
Rekomendowane odpowiedzi