mezateam Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Cześć. Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Opla Astry h / Mk5 kolor: czarny. Kosmetyka moich poprzednich aut ograniczała się do systematycznego mycia ok. 2-3 razy w tygodniu plus stosowania środków do pielęgnacji aut dostępnych w supermarketach przeważnie produkty typu AIO min. K2 tempo. Użyłem pasty tempo przy pochmurnym dniu i wszystko było ok. do czasu gdy umyłem auto i wyszło słońce zobaczyłem jakiego narobiłem bałaganu...(rysy, hologramy, swirle) Od kilku dni jeżeli czas mi na to pozwala zaglądam na to forum i poszukuje rozwiązania jak przy ograniczonym budżecie w miarę własnych możliwości poprawić lakier w moim aucie. To co zamierzam wykonać to: 1.Dokładne umycie i osuszenie. 2. Glinkowanie (Bilt Hambers) 3. Polerka ręczna - Meguiars Ultimate Compound + TriColor Aplikator 4. IPA 5. Woskowanie - prawdopodobnie któryś z wosków Collinite (jestem w trakcie lektury..) Proszę o ewentualne porady. Załączam zdjęcia żeby pokazać jak można załatwić sobie lakier w/w pastą. To mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość Jeżeli dodałem post w nieodpowiednim miejscu proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce.
g.pajak Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 mezateam, temat/test o paście tempo, tak dodatkowo: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 82&start=0 zaglądam na to forum i poszukuje rozwiązania jak przy ograniczonym budżecie w miarę własnych możliwości poprawić lakier w moim aucie. To co zamierzam wykonać to: 1.Dokładne umycie i osuszenie. 2. Glinkowanie (Bilt Hambers) 3. Polerka ręczna - Meguiars Ultimate Compound + TriColor Aplikator 4. IPA 5. Woskowanie - prawdopodobnie któryś z wosków Collinite (jestem w trakcie lektury..) Proszę o ewentualne porady. Prosisz o to, aby ktoś streścił Ci całe forum Czytaj, czytaj... w/w szkielet planu działania masz dobry
Artih Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Ostatnie zdjęcie wymiata ... będzie co machać ręcznie Tri-Colorem
maciekd24 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 sie troche recznie namachasz zeby to naprawic
rustin Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2014 Ręcznie to chyba nie dasz rady tego naprawić Tempo to AIO ?
teel Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 mezateam, i jak efekty Twojej pracy? Zamierzam zabrać się za to samo w swoim aucie (uwaga- hologramy, smugi itp. są jeszcze gorsze) i ciekawy jestem czy według Twojego planu działania dało radę ręcznie usunąć to przekleństwo.
propekMONTER Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Odpowiadam za niego - ręcznie nie da rady
teel Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 A czy, biorąc pod uwagę ten sam schemat prac, tymi samymi środkami, ale maszynowo- da radę coś z tym zrobić? Tak próbuję coś działać na własną rękę, bo nie bardzo uśmiecha mi się kupować polerkę na jeden raz, czy też oddawać auto do gruntownego polerowania, bez pewności, że będzie poprawa.
mezateam Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 teel, jeszcze nic nie robiłem z tym. Mam przygotowane wszystkie środki niestety narazie nie mam czasu. Podrzucę jakieś fotki jak wykonam cały proces chociaż cudów się nie spodziewam.
nero12 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Witam,Szorstki lakier tempo próbowałem tylko połysk jest ale szorstkość została.
nero12 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Tez myślałem o tym nie wiem z czego jest taki szorstki .Ciekawe czy będą efekty.
Vaxh Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 będą napewno. smoła i inne paskudztwa się osadzają na lakierze po glince powinien być śliski
pawelpp Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Kolego Nero, przygodę z deilingiem na forum zaczynasz od tematu z pastą tempo ? Poczytaj podstawy o przygotowaniu auta do polerki o odsmalaniu o glince, odtłuszczaniu i dopiero normalne, dobre pasty. A Ty pytasz "czy będą efekty ?" To tak jak byś zapytal czy po polerce auto będzie ładniej wyglądać ?
Rekomendowane odpowiedzi