Jump to content

Auto po lakierowaniu i polerce

Recommended Posts

Posted

Cześć ;)

Jeśli zły dział wybrałem to z góry przepraszam i proszę modów o przeniesienie :)

A teraz do rzeczy! Na dniach odbieram samochód od lakiernika - auto będzie po lakierowaniu oraz pełnej polerce lakieru. Chciałbym go jakoś zabezpieczyć przed zimą - co polecacie? Czy raczej nie warto się bawić w nic takiego?

Z góry dzięki za pomoc i odpowiedzi!

Pozdrawiam, Maciek

Posted
Chciałbym go jakoś zabezpieczyć przed zimą - co polecacie?

wosk

Też tak myślałem ;) A jaki możecie polecić do koloru żółtego?

Posted

wosk

Rzeczywiście, bardzo odkrywcze :D

Na zimę FK 1000p

Na lato Raceglaze (testerek może być)

Posted

A czy przypadkiem świeży lakier nie musi się pierw utwardzić 2-3miesiące? Były podobne tematy już.

Posted

wosk

Rzeczywiście, bardzo odkrywcze :D

Na zimę FK 1000p

Na lato Raceglaze (testerek może być)

Dzięki maestro00, o taką odpowiedź mi chodziło ;)

Jeszcze jak mi powiecie gdzie dostanę taki wosk to byłoby miło 8-)

Posted

Nie zdziw się jeśli na puszcze (przy zakupie samplera) będzie napisane BWM bo to jest nazwa handlowa tegoż wosku.

Sampler wbrew pozorom spokojnie starczy na kilka aplikacji całego auta.

Posted
Nie zdziw się jeśli na puszcze (przy zakupie samplera) będzie napisane BWM bo to jest nazwa handlowa tegoż wosku.

Sampler wbrew pozorom spokojnie starczy na kilka aplikacji całego auta.

Sampler czyli? :) Sorry, że zadaję tak głupie pytania ale dopiero zaczynam "bujać się" w świecie Auto Detailingu :P

2 x http://www.all4auto.pl/finish-kare-1000 ... ?cPath=1_5 wystarczy na taką Megankę?

Posted

To jest sampler (próbka) - przyjdzie w innej puszeczce ale 1 szt. spokojnie wystarczy na kilka porządnych woskowań.

Nie ma sensu kupować 2 sztuk.

1000Hi-Temp_Sample.jpg

Posted
To jest sampler (próbka) - przyjdzie w innej puszeczce ale 1 szt. spokojnie wystarczy na kilka porządnych woskowań.

Nie ma sensu kupować 2 sztuk.

Obrazek

I o to mi chodziło właśnie ;) Dzięki za odpowiedź! Jutro może zamówię i jak już auto wróci to w wolniejszy weekend nawoskuję i wrzucę foto jak mi to poszło :) Pzdr