Jump to content

Woskowanie po malowaniu...

Recommended Posts

Witam

Jakiś miesiąc temu auto zrobiłem na błysk.

srebrne a8

Tydzień jeden z błotników został pomalowany. Na razie nawet nie myje auta, żeby lakier dobrze się utwardzi,ale tak za tydzień chciałbym auto nawoskowac.

Jak to zrobic? po prostu przejechac cale auto cleanerem (PB WD??) i potem normalnie wosk?

ten wątek akurat czytałem, tylko, że tam jest mowa o malowanym całym aucie, a nie jednym elemencie.

Wychodzi na to, że sam PB WD i za jakiś miesiąc jak jeszcze pogoda pozwoli,l to wosk, na całe auto.

bo w czasei deszczu tak woda sie kropli jak trza i blyszczy jak psu ....

jak jest nowy lakier i byl polerowany to zawsze sie woda bedzie skraplała, wiec nie sadze zeby w aso jeszcze dodatkowo woskowali auta po lakierce :D

no nie sadze zeby caly samochod polerowali skoro tylko tyl malowali - na calym samochodzie bardzo ladnie sie perli woda (juz od 3 miesiecy) i autko blyszczy. Tesc wczesniej wosku nie uzywal - myl na automatycznej myjni

a doslownie mowiac to nie jest ASO tylko warsztat z ktorym ASO ma podpisana umowe na naprawe aut (ma autoryzacje hondy)

• Moderator

Mnie też po lakierowaniu lewej strony przepolerowali cały samochód i jeszcze się chwalili że sama taka polerka kosztuje u nich 200 zł :)

Na wypolerowanym aucie trudniej zauważyć ewentualne różnice w odcieniach lakieru elementów świeżo lakierowanych i starych dlatego to robią.