Kama Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Kama, a jakaś ingerencja mechaniczna - szorowanie itp. czy tylko oprysk i spłukanie ? Tylko spryskane za pomocą starego opakowania po płynie do mycia szyb i spłukane myjką. Takie plamy, które miały jakieś pół roku lub więcej też poschodziły mniej więcej jak na zdjęciach. Zależy chyba od przepracowania oleju, bo te ze świeższego poschodziły trochę łatwiej
krakow_kult Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Odkop - ale nie będę tworzył nowego tematu o tym samym. Czy ktoś korzystał ze szczotki Karcher Szczotka T-Racer T 400 plus? Do tej pory myłem kostkę lancą Vario Power ale a) wolno idzie b) rozbryzg brudu jest ogromny. Czy to ułatwi i przyśpieszy robotę czy zostaje wolne dzióbanie centymetr po centymetrze? Powierzchnia nie mała więc chciałbym pomóc sobie stosownym sprzętem. Co do piany - najpierw zwilżyć kostkę wodą i opianować aby nie wyschła szybko czy lać na suchą? Może ktoś podpowie jak podejść do tematu.
mol666 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Ja mam lancę do mycia kostki(nie T-racera, ale podobną) i zdecydowanie robi robotę, dużo szybciej i dokładniej niż zwykłą lancą. Testowałem ez chemii na razie, ale wszystko w swoim czasie(już jakaś buteleczka leży i czeka na swoją kolej).
Rekomendowane odpowiedzi