Jump to content

Honda Jazz srebrny metalik

Recommended Posts

Posted

Honda przygotowana zestawem duragloss Bonding Agent i #111, wcześniej glinkowanie

Do tej pory auto nie widziało glinki, a turtle wax uważałem za produkt z wysokiej półki, więc tym bardziej efekt mnie lekko rzucił na kolana, przede wszystkim lakier odzyskał perłową barwę, widać to z bardzo bliska. Kolejne będzie 7-letnie seicento, a hondzie jeszcze raz zrobię sesję

jazznamoscie2.jpg

jazznamoscie1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 2 weeks later...
Posted

Dokładnie, bo tak, to nie ma nawet jak porównać efektu sprzed roboty z tym po. Ale ładnie skomponowane fotki, gdybym nie spojrzał, że jesteś z Gdańska, to powiedziałbym że to most Świętokrzyski w Warszawie :P

Posted

ok ok :P na razie wymyślam jakiś system mocowania aparatu do jadacego auta

Posted
na razie wymyślam jakiś system mocowania aparatu do jadacego auta

po co wymyślać? Są gotowe rozwiązania, zarówno na magnes jak i na przyssawkę do szyby:)

• Administrator
Posted

kuflik, ale robienie fotek RIGiem to nie takie hop siup ;) Bo rozumiem że ramię przynajmniej 1-1,5metra potrzebna do takich fot,jeśli ma być widać cos wiecej niż kawałek maski i reflektora :P

Posted

Evo, i później trzeba mieć trochę umiejętności, jak obrobić zdjęcie graficznie, aby tego wysięgnika nie było widać (i przy okazji cienia jakie rzuca)...

OT... :oops:

• Administrator
Posted

Że się da to wiem bo moje auto miało takie foty, ale laik raczej tego nie ogarnie ;) BTW, widziałem kiedyś na parkingu pod Lidlem jak panowie z dwóch MX-5 robili właśnie foty z Rigiem, takim 2 metrowym. Niestety kierowca zapomniał chyba że z 2 metrowym ramieniem nie zmieści się między latarniami, zostawił cały zestaw na latarni :P A prędkość niska nie było,trochę sie posypało.

Posted
Że się da to wiem bo moje auto miało takie foty, ale laik raczej tego nie ogarnie
to akurat zajmuje 5min roboty w PS i nie trzeba byc grafikiem ;)

za to same "przyssawki" to pewnie nie lada koszt...

a co do tematu to FOTKI FOTKI!! bo poza ciekawą kompozycją zdjęcia to nie wiele tam widac (po za czystym autem :dontknow: )

pozdro

• Administrator
Posted
to akurat zajmuje 5min roboty w PS i nie trzeba byc grafikiem

Mówiłem o całokształcie, nie tylko o PSie. I nie wiem jakim cudem laik miałby zrobić to poprawnie w Ps w 5 min.

Posted

Jeszcze aparat. Bez szerokiego katu nie podchodźcie (minimum 20-25mm - ekwiwalent). Chyba, że rig ma mieć 10 metrów. Poza tym - kto robi rigshoty z prędkościami wyższymi jak 20kmh jest niezłym rzeźnikiem ;)