Fascynat Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Jakie są wasze opinie i doświadczenia w związku z efektem końcowym na srebnych autach i wszystkich odmianach szarości ? Jaki produkt uznajecie za najlepszy ?
Administrator Evo Opublikowano 29 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Colli 476s
kuchar Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 uzywam Coli 476 na srebrnym i widać różnice 'przed' i 'po' (wczesniej lakier odpowiednio przygotowany glinką i UC). utrzymuje się na razie 3 tygodnie w deszczowe dni... myty 5-7 razy na myjkach samoobsługowych i nadal ladnie kropelkuje choć już chyba troche słabiej niż na początku. (nakładałem 1 warstwę) jedyny problem to taki, ze prawie zupełnie nie widac go na lakierze podczas nakładania i polerowania ale to chyba normalne przy jasnych lakierach.
yesfan Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Używałem różnych "mazideł", ale najbardziej mi się podoba efekt uzyskany za pomocą wosku Zymol Carbon. Drogi, ale niesamowicie wydajny i na srebrnym wygląda bosko. Z tańszych - victoria concours. Jak widać - są to woski dedykowane do ciemnych lakierów.
Fascynat Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Skoro dedykowane do ciemnych , a takie efekty , to gdzie sens i logika ?
Administrator Evo Opublikowano 30 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Taki że woski dedykowane poszczególnym kolorom to delikatnie mówiąc ściema.
yesfan Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Bo dedykacje to tak naprawdę pic na wodę.
Fascynat Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Czyli światowi potentaci i wykwintne marki robią nas w Plaka ? To troche tak jak z Zymolem do włoszczyzny który będzie równierz świetny na niemieckiego prosiaka ?
Administrator Evo Opublikowano 30 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Dokładnie tak
yesfan Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Nie robią. Tylko kto powiedział że wosk do czarnego nie spisze się na srebrnym? Mi najbardziej podobają woski "dedykowane" do ciemnych barw. Tak naprawdę tylko zymol ma oficjalną dedykację, victoria tylko informuje że na ciemnych lakierach efekt jest niesamowity. Ale to dotyczy każdego wosku, ciemne barwy są wdzięczniejsze, efekt bardziej widoczny.
vanquisz Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zobacz: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=2458
julian Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 jako właściciel srebra polecam: R222 Carnauba Wax, Zymol Carbon, Collinite 845, a także, co też ważne jeszcze przed założeniem wosku, CG Wet Mirror finish bądź HD-Cleanse przed carbonem. P.S. Victoria Concours też wyglądała niczego sobie.
szoszon1983 Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Ja na swoim teraz mam PB WD i na to r222-polecam
yesfan Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 julian, R222 ten tańszy czy droższy (100%)? Jak widać mamy podobne odczucia co do carbona i victorii na srebrnym.
julian Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 R222 zdecydowanie tańszy;)
Rekomendowane odpowiedzi