Mich@ł Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Witam Panowie mam problem ... stwierdziłem ze coraz mniej satysfakcjonuje mnie wynik moich prac przy recznej polerce i musze wkoncu kupic maszyne. Pojechałem do marketu i kupiłem polerke MAG STORM czy cus takiego za 350 złociszy. Stwierdziłem ze na poczatek wystarczy jak sie podszkole w pracy z maszyna i fundusze dopisza przesiade sie na cos lepszego. Kupilem kilka padów i ku mojemu zdziwieniu gwint w polerce jest wiekszy niz na padzie (na padzie mam wypisane M14) oddac ten badziew ? standardem w maszynach jest gwint M14 prawda ?
aro_77 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Nie zawsze, jest jeszcze 5/8"
Mich@ł Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 no własnie wiec pewnie mam te 5/8 jest to wiekszy gwint tak ? czy ewentualnie jakas redukacja ? przejsciówka ?
senz Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 o własnie wiec pewnie mam te 5/8 jest to wiekszy gwint tak ? Tak, gwint 5/8" ma średnice 15,88mm. czy ewentualnie jakas redukacja ? przejsciówka ? Możesz zrobić, tulejkę z gwintem dwustronnym, *1 -5/8" (standardowy to 11zwoji na cal [oznaczenie gwintu 5/8"-11UNC]) *2-M14
Mich@ł Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 jezeli mi sie uda to oddam ten badziew dzisiaj, jezeli nie bede robił tulejke. a jak oddam to i tak nie wiem co kupie w tych pieniadzach ;/
aro_77 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Za niewiele wiecej niz 350 masz Kestrela Sim-180.
conrado Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Mich@ł, ja mam backing plate firmy 3m na gwint 5/8 jakby co pisz na pw
Mich@ł Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 jezeli nie uda mi sie oddac sprzetu bede odezwe sie, dzieki chłopaki za pomoc ... ale dzwoniłem i powiedzieli ze nie beda robic problemów ... po południu pojade do miasta i zoabcze co kupie bo na jutro potrzebuje maszyne ....
Jordan Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 ||||odgrzewam Możesz zrobić, tulejkę z gwintem dwustronnym, *1 -5/8" (standardowy to 11zwoji na cal [oznaczenie gwintu 5/8"-11UNC]) *2-M14 jak to można zrobić? trzeba spawać pewnie?
senz Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 jak to można zrobić? trzeba spawać pewnie? Idz do jakiegoś tokarza i niech Ci zrobi coś takiego: Wymiar A, wedle uznania. Ja sobie zrobiłem na długość 15cm. Głębokość gwintu 5/8" na ok 25mm. Można zrobić z sześciokąta lub z pręta - jak z pręta to warto zrobić podfrezowanie pod klucz.
Jordan Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 wow senz dzięki za obszerne info jeszcze mam tylko pytanie odnośnie kosztu takiej zabawy hmm a czemu zrobiłeś 15cm długości? nie za długa ta przejściówka jest? czy ma to jakiś pozytywny wpływ na komfort użytkowania?
senz Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ciężko mi coś powiedzieć o kosztach, bo ja to robiłem u siebie w pracy... Mam dwie, jedna 15cm, druga chyba 50mm. Tak to wygląda: nie za długa ta przejściówka jest? czy ma to jakiś pozytywny wpływ na komfort użytkowania? Dłuższą dojdziesz w trudno dostępne miejsca: wnęki po tablicy rejestracyjnej, zderzaki, powierzchnie pod spojlerem, relingami, koło lusterek itp. Być może Ci wystarczy sama długa - ja jak już robiłem to zrobiłem sobie dwie
Jordan Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 hmm kurcze podejrzewam , że mnie trochę skasują za taką małą pierdółkę także zdecyduje się na tańszą i mniej wymagającą opcje czyli BP na m14 bo miałem zamiar zakupić backing plate z meguiars w usa - tylko, że właśnie jest on na gwint 5/8 cala - jak zwykle wszystko mają tam na odwót Dłuższą dojdziesz w trudno dostępne miejsca: wnęki po tablicy rejestracyjnej, zderzaki, powierzchnie pod spojlerem, relingami, koło lusterek itp. Być może Ci wystarczy sama długa - ja jak już robiłem to zrobiłem sobie dwie a no fakt )
Administrator Evo Opublikowano 31 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 tylko, że właśnie jest on na gwint 5/8 cala - jak zwykle wszystko mają tam na odwót Raczej dlatego że ich polerka ma taki system mocujący Ale Megs robi też BP na gwincie M14, możesz przecież zamówić taki.
Jordan Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Raczej dlatego że ich polerka ma taki system mocujący Ale Megs robi też BP na gwincie M14, możesz przecież zamówić taki. ale ich polerka ma taki gwint bo w USA jest po prostu popularny taki standard a BP Megsa na m14 w USA nigdzie nie widziałem... na Europe robią, ale ceny nie te /3 razy wyższe nie będe kombinował raczej bo i tak będzie to do czysto amatorskiego użytku od czasu do czasu.... mam na oku taki budżetowy BP - klik<----- chyba się sprawdzi?
kuflik Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Jordan, tani bp może powodować bicie;/ ja odczuwam dużą różnice między BP 3m a jakimś noname..
yukon Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 kupiłem sim 180 i teraz szukam tarczy:) zastanawiam się nad taką budżetówką: klik a może dołożyć do tego, hmm? klik
yukon Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 kupiłem w castoramie za 19zł gąbka ma około centymetra
Jordan Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 taka prześciówka m14 na 5/8cala kosztuje ok.35zł w usa a w Polsce 40zł, także koszty rosną i staje się to nie opłacalne Jordan, tani bp może powodować bicie;/ ja odczuwam dużą różnice między BP 3m a jakimś noname.. no na pewno jest różnica, ale z moim niedużym doświadczeniem i z założeniem, że nie będę tego używał często pewnie nie będzie to tak bardzo uprzykrzać życia W tesco na pólce za 5,5 zł. rozwiń wypowiedź kupiłem w castoramie za 19zł gąbka ma około centymetra ja aktualnie mam właśnie takiego BP z gąbką ok1cm (tyle, że średnica coś ok. 17cm ) ale jest ona bardzo twarda, więc nie wiem czy ma jakiś pozytywny wpływ przy takim zastosowaniu...
Rekomendowane odpowiedzi