szoszon1983 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 witam Zabieram się za wnętrze mojego auta i zastanawiam się, jak obchodzić się z listwami wykonanymi z błyszczącego, gładkiego plastiku jak na zdjęciu te listwy drewnopodobne myślałem, żeby je odświeżyć plastx'em i może nawet potem nawoskować. Dobrze kombinuję??
miki Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 To jest drewno polakierowane a nie plastik!
szoszon1983 Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 To jest drewno polakierowane a nie plastik! nie daj się ogłupić, to jest drewno "ekologiczne"-może kiedyś wieźli to w drewnianej skrzynce. To jest plastik, wysokiej jakości, ale plastik.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 17 Września 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 szoszon1983, Ja jednak bym sugerował że to drewno przynajmniej drewno było w A4 B5 to chyba tym bardziej w A8 Ja akurat nie mam drewna ale słyszałem od ludzi którzy takie listwy rozbierali jest to bardzo cienka warstwa sklejki naklejona na plastik i na to jakiś lakier.
szoszon1983 Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 CAR CRAZY, a4 B5 to troche inne lata produkcji, w starszych mercedesach c tez było drewno, ale te czasy już minęły. Ja mam takie D3 i to na pewno nie jest drewno. Od spodu jest aluminiowa listwa, a na to przyklejony jest plastik. Jeśli jest tam sklejka, jak piszesz, to jest dosyć mocno zalana lakierem. Drewniane listwy widziałem tylko w jednym W12-były piękne, matowe... we wszystkich pozostałych D3 jakie widziałem listwy są plastikowe...niestety no ale pogadajmy o doprowadzeniu ich do porządku, bo na moich są bardzo wyraźne swirle. Można tym plastx'em jakie listwy jechać, czy on się nadaje tylko do przezroczystych plastików? http://www.aukcjoner.pl/gallery/0032032 ... ng.html#I2
Kubz Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Jak to polakierowane to może UC Megsa?
SJake Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 szoszon1983, Przyjrzyj się lepiej - jest to lakierowane (fachowcy od renowacji mebli mówią potocznie, ze jest "plastikowane") drewno, obite od spodu aluminiowymi listwami. Możesz spokojnie do tego podjechać plastixem, nawet czymś mocniejszym. Ewentualne rysy - delikatnie papierkiem 3000-5000.
szoszon1983 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 ale sprawdzałeś link, który wkleiłem?? Jak to jest drewno, to inżynierowie z audi zadali sobie dużo trudu, żeby wyglądało jak plastik. W starszych autach jak było drewno, to od razu było widać, że to drewno... właśnie biorę się do roboty, szkoda, że mam mało czasu na to
SJake Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 szoszon1983, Widziałem Mocowanie jest plastikowe. Przyznaje, ze nie rozbierałem tego w D3. Mam D2 po lifcie i jest to drewno, równie głupio opakowane w plastik jak powyzej. W V8 D11 było tylko metal i drewno... Wątpie, zeby w A8 D3 (nowsze, bo nowsze) pojechali tak ostro po bandzie, ale mniejsza z tym. Co by tam w środku nie było to obchodzi Cię powierzchnia lakierowana. Powodzeni
szoszon1983 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 już zrobiłem, jest spora poprawa, ale następnym razem muszę użyć czegos mocniejszego, bo jest kilka głębszych rys.
vanquisz Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Kilka lat temu była nagonka w tygodnikach motoryzacyjnych o tym jak to niebezpieczne jest drewno w samochodzie. O ile wierzyć tygodnikowi "Auto świat" w nowszych autach, przynajmniej z reguły powinny być już tworzywa drewnopodobne.
Administrator Evo Opublikowano 20 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Kilka lat temu była nagonka w tygodnikach motoryzacyjnych o tym jak to niebezpieczne jest drewno w samochodzie. Tzn ? Jakie argumenty były podawane ?
vanquisz Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Szukam i nie moge znaleźć info o tym. Nie chce też wprowadzać w błąd, bo to dawno było.
piotrl Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Jak dla mnie to plastik i wydaje mi sie ze rysy mozna usunac przy pomocy tego preparatu Meguiars PlastX ja w swoim aucie użyłem Auto Glym SRP i tylko trochę ukryło rysy a na to Auto Glym UDS i HD Wax bo drewno to nie jest
Rekomendowane odpowiedzi