yesfan Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Patrząc kiedyś na maskę Renault Megane 2 stwierdziłem, że jej kształt jest dobry do testowania wosków. Auto udało mi się załatwić, woski też są więc postanowiłem zrobić porównanie. Od razu pojawiły się pytania: dwa czy cztery woski testować oraz jak przygotować powierzchnię? Na początek postanowiłem nie komplikować sprawy czyli zastosować tylko dwa woski (im większa powierzchnia tym wynik bardziej miarodajny), a całą powierzchnię przygotowałem za pomocą Lusso Revitalizing Creame, żeby wykluczyć wpływ cleanera. Testowane woski to: Zymöl Glasur i Collinite 476s. Wziąłem te, które wpadły mi w rękę no i w tej chwili na swoim samochodzie mam inne i też je obserwuję. A różnice na starcie: oba woski są dość łatwe w aplikacji, kropelkowanie podobne, Zymol chyba bardziej odpycha wodę, bo krople szybciej uciekają. Mam jeszcze subiektywne odczucia dt wyglądu lakieru, ale nie będę o nich pisał. Teraz czas na obserwację - jak woski zachowają się w czasie intensywnej ekspoatacji i agresywnego, automatycznego mycia.
Moderator rychu Opublikowano 5 Września 2010 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Fajne porównanie, rzeczywiście ta maska się idealnie nadaje do testów Na zdjęciach to różnic nie widać - znowu potwierdza się opinia że najważniejsze jest przygotowanie powierzchni niż wosk. Ale oczywiście na pewno te 2% różnicy można zauważyć. Kropelki ładne i rzeczywiście więcej z Zymola uciekło.
lakikwap Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 noo to czekamy na rozwój akcji czy Colli dotrzyma kroku Zymo'lowi.
Administrator Evo Opublikowano 5 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Chyba na odwrót
lakikwap Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 o mosz myślałem że zymol bardziej "poważany"
Administrator Evo Opublikowano 5 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 To zależy co miałeś na myśli "dotrzyma kroku", pod jakim względem Mi chodziło o wytrzymałość.
Administrator Evo Opublikowano 5 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 A pod jakim względem ?
SJake Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Ja jestem za Coli Przyjmujemy zakłady? Może jakaś ankieta....
Administrator Evo Opublikowano 5 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Też tak myśle, choć zdarzały się przypadki że Colli w tajemniczy sposób znikał po 2 tygodniach.
Lucius Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Też tak myśle, choć zdarzały się przypadki że Colli w tajemniczy sposób znikał po 2 tygodniach. Jakie były przyczyny , wiadomo coś ?
Deco Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Lucius, przecież Evo napisał, że tajemnicze
pLaYmAn Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Evo: nie zauwazylem twojego ostatniego posta, stad to male nieporozumienie Mi rowniez chodzilo o to, ze Zymol pod wzgledem trwalosci nie da Colli rady
yesfan Opublikowano 13 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Test ciągle trwa. Auto dużo jeździ, a na dodatek stoi pod chmurką. Dzisiaj było myte na myjni automatycznej. Sprawdziłem kropelkowanie - ciągle jest i to bardzo dobre po obu stronach.
yesfan Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Od góry: coli, glasur, glasur. Jak widać z glasura woda szybko ucieka, a 476 kropelkuje jak nowy.
yesfan Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Oto stan 24 października, pierwszy od góry 476.
julian Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 jak dla mnie glasur fajniej kiedy nakładane? czy carbon się testuje równolegle?
yesfan Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 julian - wszelkie dane są na początku.
dkk Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 jak dla mnie Glazur zdecydowanie wymiata Piotrek czym myjesz auto? Używasz QD?
yesfan Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 dkk - auto jest myte na myjni automatycznej i to wszystko, żadnych dodatkowych zabiegów pielęgnacyjnych, paradoksalnie może to służyć woskom.
przemas22 Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 Dokładnie Coli jak by już zdychał co innego glasur
Administrator Evo Opublikowano 16 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 Colli wygląda conajmniej bardzo dziwnie jak na 1,5 miesiąca
proximo Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 Jakie 1.5 meisiaca? Od 5 wrzesnia woski sa na aucie
Administrator Evo Opublikowano 16 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 No to 5 września - 24 października to jak na moje oko właśnie ~1,5 miesiąca.
Rekomendowane odpowiedzi