Jump to content

Jakie odplamiacze na start?

Guest spartaccus

Recommended Posts

witam, zaproponowano mi następujące odplamiacze na start:

SR105 SPOTAWAY Odplamiacz (plamy zwierzęce, spożywcze)

Zastosowanie: Usuwa plamy i zapachy pochodzenia zwierzęcego, rozlane napoje, sok z jagód, krew, kawa, soki owocowe, cola, kosmetyki, produkty mleczne, trawa, sosy, keczup, musztarda, olej, plamy zwierzęce, sos spaghetti, herbata, uryna, wymiociny i wino.

Cena: 44,00zł/ netto-1l

SR201 MEGAGEL; rozpuszczalnikowy środek do czyszczenia

Zastosowanie: Rozpuszczalnikowy środek do czyszczenia wykładzin. Produkt do zastosowań profesjonalnych.

Cena:46,00zł/ netto-500ml

SR203 HARD SPOTTER; Odplamiacz (farba, olej, tłuszcz)

Zastosowanie: Usuwa uporczywe plamy podatne na rozpuszczalniki, miedzy innymi farbę, olej i smar. Skuteczny również w usuwaniu gumy do żucia, smoły, asfaltu, wosku, pasty do butów. Może być stosowany na wszystkich wykładzinach i tapicerkach.

Cena:44,00zł/ netto-750ml

Wiem że plamy mogą być różnego pochodzenia ale czy taki zestaw można użnać za startowy ?

• 1 month later...

Na początek spokojnie wystarczy Ci karcher rm769 sam go długo stosuje i jestem zadowolony, dokupiłem do tego jeszcze Tersus sr201 megagel i nie było jeszcze plamy której nie udało mi sie usunąć, a piore sporo, chwila zabawy i nawet mocno wklejona guma do żucia znika bez śladu:)

• 10 years later...

Nie żebym chciał dostać złotą łopatę za odkopanie starego tematu. Ale skoro taki jest to tutaj pytam. Czy jest jakiś uniwersalny odplamiacz, tak aby nie kupować 4 różnych na różne plamy. Używam od czasu do czasu z MERID'y ale i on wymięknie. Ktoś mi wspominał o TERSUS SR105 i 107 ale one chyba są do konkretnych plam a nie jakieś uniwersalne.