Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, planuję zrobić swojego pierwszego one stepa na własnym samochodzie (Renault czarna perła). Przeczytałem wiele postów na temat past i padów ale sam już nie wiem..

Planuje kupić maszynę da Yato 15mm

Moje 2 upatrzone zestawy to hyper Polish + pad waflowy niebieski od optimum albo

3D one + LC Sdo Ccs

Zaznaczę również że nie zależy mi bardzo na wycinaniu głębokich rys, chcę odświeżyć wygląd samochodu.

Maszyny będę używał pewnie raz na ruski rok więc nie chce nic drogiego

Talerz ma 150mm warto zmienić na mniejszy?

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Talerz rzecz względna. Jednemu będzie pasował, innemu nie. Na pewno 150 przyspieszy pracę, ale jeśli będziesz to robił pierwszy raz to ten uzysk czasu będzie raczej niemierzalny. Z perspektywy osoby, która zaczynała całkiem niedawno, polecał bym Ci talerz 125, jak dla mnie optymalny do tego skoku maszyny. Mo pierwszy kontakt z maszyną da 21 i talerzem 150 zniechęcił mnie do jej używania, przekonałem się dopiero z czasem

Opublikowano

Możesz pomyśleć o rollerze od adbl z dwoma tarczami, trochę drożej, ja pierwszą maszynkę kupiłem z Juli bo miała tarczę 125, wydaje się że na 125 jest większy wybór padów. Jednym padem beż pad washera będzie ciężko oblecieć auto ale jak masz więcej czasu to możesz czyścić.

Opublikowano

Dziękuje za zainteresowanie na pewno będę patrzył aby miała ten talerz 125 użyje tej maszyny max 2 razy w tym roku.
A jakie polecacie pasty te co zaproponowałem warte uwagi?