Pawel.Z Opublikowano Środa o 19:31 Zgłoś Opublikowano Środa o 19:31 Witam wszystkich, Mam pytanie, posiadam kia który ma dużo czesci w chromowany jakby plastiku i po naszej ciężkiej zimie mam jakby wzery na owych plastrach. Moglibyście doradzić czy glinkowanie jest bezpieczne ? Trochę boję się uzywac apc, czytałem że skutecznie może zniszczyć chrom. Dzięki Pozdrawiam Pawel
DaV Opublikowano Sobota o 11:48 Zgłoś Opublikowano Sobota o 11:48 Zacznij od lekko ściernej pasty lub cleanera.
Pawel.Z Opublikowano Sobota o 16:14 Autor Zgłoś Opublikowano Sobota o 16:14 Witam, Ok spróbuję, posiadam glinkowaniu wyglada tak :
Dreamer42 Opublikowano Sobota o 18:10 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:10 Kiedyś zajechane chromy robiłem Autosol Metal Polish.
Pawel.Z Opublikowano Sobota o 19:51 Autor Zgłoś Opublikowano Sobota o 19:51 @Dreamer42 tyle ze ten "chrom" ma niecały rok... Po zimie jakieś badziejstwo wyskoczylo
DaV Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu Normalnie bym ci zalecił wd40 + wełna stalowa ale z racji, że to plastik to nie jest prawdziwy chrom tylko jakas powłokla naniesiona na plastik. Bardzo delikatna zresztą i już widzę, że się podnosi. Chyba nic z tego, clenerem odświeżysz blask ale te kropki zostaną.
zeea Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu Dokładnie tam coś wstaje od wewnątrz. No chyba że to folia jest
Rekomendowane odpowiedzi