Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, ja z inną sprawą a właściwie pytaniem. Wczoraj przyszły mi nowe felgi i na trzech sztukach jest oto ten numer od zewnętrznej strony i pytanie czy da się jakoś tego pozbyć? Próbowałem środkiem do felg nałożonym na szmatkę ale nic z tego. Słyszałem od jednej osoby że też miał taki numer tylko na jednej sztuce i na myjni mu się to zmyło. Gdyby to było gdzieś na wewnętrznej stronie to bym nawet nie pytał ale no niestety wygląda to nieestetycznie i na razie nie chce ich zakładać bo jeśli się nie da nic z tym zrobić to będę musiał odesłać… Jest ktoś w stanie powiedzieć coś na ten temat?
druga sprawa która mnie ciekawi to 3 zdjęcia na których widać ubytki na rantach¿ rysy¿ może to mieć jakiś wpływ na jazdę? 
Felgi marki Carmani
Z góry dzięki za podpowiedzi!

IMG_5858.png

IMG_5854.jpeg

IMG_5852.jpeg

IMG_5851.jpeg

IMG_5853.jpeg

Posted

Po pierwsze te zadrapania kwalifikują się do reklamacji jak kupiłeś fabrycznie nowe felgi, chyba że sam to zrobiłeś.  Nie spotkałem się z takim wyraźnym znakowaniem od zewnątrz felgi. Spróbuj Tar&Glue Remover  może pomoże na ścierce.

Posted
3 godziny temu, keza napisał(a):

Po pierwsze te zadrapania kwalifikują się do reklamacji jak kupiłeś fabrycznie nowe felgi, chyba że sam to zrobiłeś.  Nie spotkałem się z takim wyraźnym znakowaniem od zewnątrz felgi. Spróbuj Tar&Glue Remover  może pomoże na ścierce.

Nie nie, nic z tych rzeczy

Jak zdecyduje się zostawić to spróbuję ten patent, dzięki! 

Posted

Mi to wygląda na grawer z lasera, jeśli mam rację to nie da się tego usunąć, jedynie papier ścierny. Sprawdz pod paznokciem jak czujesz ze napisy są chropowate to na 99% laser.