elwej Opublikowano Wtorek o 05:34 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 05:34 @analyzator z tego co przeczytałem to koch protector pryskamy na lakier i trzeba pozostawić do wyschnięcia. Jak długo to trwa? Czy po spłukaniu trzeba wycierać auto ręcznikiem? @Mumins ten neoxal 100 jako Jako Wet Coat: Do butelki z atomizerem wlać 50 ml N100 i 450 ml ciepłej wody i wstrząsnąć. Spryskać umyty, mokry pojazd, następnie opłukać wodą. czy trzeba wycierać auto na sucho? Jeszcze znalazłem CarPro HydrO2 Lite : wystarczy nanieść na mokrą powierzchnię lakieru, odczekać maksymalne 30 sekund i obficie spłukać wodą pod ciśnieniem. Ewocar W-coat: Na mokry samochód bezpośrednio zaaplikować produkt za pomocą atomizera.Dokładnie spłukać wodą pod ciśnieniem.Gotowe ! Pewnie dużo z tego to marketing:) Dlatego chce zasięgnąć opinii u źródła. Może ktoś używał tych środków i podpowie który jest najlepszy ? Cały czas jesteśmy w temacie środka który można użyć po myjni bezdotykowej.Bez wiaderek, itp ,polerowania i bez wycierania samochodu ręcznikiem.
Mumins Opublikowano Wtorek o 06:28 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 06:28 Zawsze warto wycierać auto - po myciu ręcznym. Musisz liczyć się z tym, że dokładając taki produkt i wzmagając efekt hydrofobowy, auto będzie Ci się brudziło podwójnie, bo deszcz (woda) + kurz = plamy do mycia ręcznego, także sumarycznie, możesz sobie bardziej zaszkodzić, niż pomóc. Moim zdaniem jesteś idealnym pacjentem do mycia typu rinseless, ale widzę, że chcesz mieć miło, łatwo i przyjemnie. Sorry, tak to nie działa 4
analyzator Opublikowano Wtorek o 07:52 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 07:52 @elwej koch pryskasz na lakier i spłukujesz pod cisnieniem tyle
Qlimaxss Opublikowano Wtorek o 19:11 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:11 @elwej Ja ci powiem tak, ja właśnie bardzo często myje w taki sposób. Nie mam czasu za bardzo na większe tematy więc głównie tak wygląda pielęgnacja mojego auta. A miesiąc czasu trzyma ten Hydrowosku myty w ten sposób. Tzw od mycia do mycia Piana z myjni Spłukiwanie Piana z myjni+ wiadro z rękawica i szamponem nie dużo najlepiej szampon łatwo wypłukujący. Aby nie poszło miniony na ogaraniecie tej piany Spłukiwanie Car Pro Hydro 2 lite Spłukiwanie Wycieranie ręcznikiem Furka gotowa Całość w takiej opcji zamykam się w 1h . Zależy jak bardzo rozbudowane jest mycie felg . Wydaje ok 30 złoty na myjni Tutaj efekt po tym hydrowosku , lakier nic nie ruszany tylko myty .
elwej Opublikowano wczoraj o 06:40 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 06:40 @Qlimaxss efekt fajny. Zostawiłeś kiedyś Car Pro Hydro 2 lite bez wycierania? Gyeon wetcoat wystarczy spłukać i nie trzeba już wycierać. Używałeś Gyeon ?Tutaj na forum użytkownicy piszą ze efekt jest bardziej długotrwały. Jak długo utrzymuje ci się taki efekt po Car Pro Hydro 2 lite?
elwej Opublikowano 17 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Używał ktoś Sunnycar wet wax?
Qlimaxss Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu @elwej Na pewno kiedyś zostawiłem, jak złapał mnie deszcz . Używałem na innym aucie. Ale bez mycia ręcznego bo miałem końcówkę na próbę. Krople nawet nawet ale nie było to samo co po myciu. Więc szybko padł. To lepił się do brudu a nie do czystej powierzchni. CarPro trzyma ok miesiąc czasu
Rekomendowane odpowiedzi