Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, maciekelga napisał(a):

Pytam o roczną bo raczej nie ma sensu kłaść klasycznej? Z tego co pamiętam i widzę to większość zaleca kłaść powłoki na jałowy lakier.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Od kilku lat stosuję te pasty pod powłoki. Jeśli lakier nie jest zmasakrowany, posiada w zasadzie swirle użytkowe, używam główne AW jako pasty do one step (siłę cięcia reguluję padem/maszyną). Na to idzie powłoka.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ale Ale. Essence bym wlatywał na lakier w zasadzie wymagający podkręcenia looku a nie ze swrlami. AW z pamięci ma jednak niską trwałość.

Wjachałbym jednak normalnym polishem gdzie na twardym lakierze średni sonax pewnie zrobi niezły one step, zgaduje że niewiele tnący więcej wykańczający. Na to coś rocznego. Repel się chyba bardzo podobał? 

A za rok używałbym essence jako taki cleaner pod powłokę gdzie schowa drobne rzeczy przy klamkach itd i przyspieszy robotę.

Tylko moje 12 groszy 😉

Opublikowano
17 godzin temu, analyzator napisał(a):

Essence bym wlatywał na lakier w zasadzie wymagający podkręcenia looku a nie ze swrlami. AW z pamięci ma jednak niską trwałość.

Dlatego nie używam w zasadzie Essence, a na AW zawsze leci powłoka. Z moich dotychczasowych doświadczeń żaden finish/polish nie dał takiego wykończenia jak AW.

Nawet teraz wykańczając czerwone uni Kochem M2 widzę, że nie miał on podejścia do AW.

Opublikowano

@xadamx o widzisz mega ciekawe 🙂 zawsze szukam +1%. Powłoka na AW osiąga jak rozumiem swoją docelową trwałość. Widzisz go pod woski? Bo jak ma spłynąć pod trzech miesiącach to dumam. 

Opublikowano

@xadamx chyba przekonujesz mnie coraz bardziej tym AW, jestem już prawie zdecydowany. Mogę na to spokojnie wrzucić Admire? Poczytałem o AW i sporo jest opini, że zostawia mega dobry look. Na poczatku odrzucałem tego typu produkt bo byłem przekonany, że nie nadaje się pod powłoki.

Opublikowano
9 godzin temu, analyzator napisał(a):

Widzisz go pod woski?

Nie używam wosków wiec się nie wypowiem. 

Na moim aucie Aqua 9H spokojnie 2 lata wytrzymała; w tym czasie 3x serwis powłoki i zero podbijania czymkolwiek. W zasadzie teraz latem będzie juz 3 lata i miejscami hydro ledwo bo ledwo ale jeszcze występuje.  

41 minut temu, maciekelga napisał(a):

Mogę na to spokojnie wrzucić Admire

Tak.