Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Chciałbym odświeżyć lakier w BMW G21, auto względnie młode bo z 2021 lakier ogólnie nie jest w najgorszej kondycji poza jakimiś miejscowymi większymi ryskami. Chcę go odświeżyć.

Czy Honey 2 face fiber plus 3D speed to dobra kombinacja? Wcześniej pracowałem tylko na miękkim lakierze Mazdy za pomocą żółtego NATa i Sonax EX04-06. Ewentualnie w jaki pad pójść gdybym chciał użyciu Sonaxa? Maszyna DA Evoxa 12mm.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

3D Speed to pasta z sealantem. Coś tam wytnie, ale nieco przymaskuje. Jak nie będziesz kładł powłoki to będzie dobra. Jak będziesz to zmień na 3D One. Mi osobiście ten 2 face fibre średnio siada, bo mimo różnych twardości lakieru nie mogę wycisnąć wykończenia jakie bym chciał, ale może na twoim G21 będzie akurat. Spróbuj. 
Maszyna o skoku 12mm nie wytnie wszystkiego, ale do odświeżenia wystarczy. 
Powodzenia!

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzieki, będę wrzucał powłokę więc 3D one w takim układzie. Zastanawiam się nad padem, nie mam doświadczenia z twardszymi lakierami, chcę odświeżyć, domyślam się, że wszystkiego nie da rady usunąć.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka