Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@SacziZdecydowanie fajna sprawa ale do VFR nie dostanę takiej puchy 😞 Może coś bym wykombinował z innych modeli ale spawać akurat nie umiem. 

Z nowości to dorwałem taką nakładkę na siedzenie, oryginalna Hondy więc pasuje 1:1 (zdjęcie podglądowe)

VFR.jpg.84a7c9c8471d434aa3269b58e54e740f.jpg

51ubH6eSoCL._UF350350_QL80_.jpg.6f32f626fff4c52ac63bb2655b42dd9e.jpg

• Lubię to 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mała aktualizacja, będzie swap amortyzatora na amortyzator z fireblade 929. Mocowanie dorobiłem samodzielnie na podstawie rysunku dostępnego na forum vfrdiscussion. Co prawda nie wiem czy Pa6 to dobry wybór na 95% jestem pewien, że to ogarnie ale chyba dorobię drugi taki sam adapter z nierdzewki. 

XHS7IsY.jpeg

FXFLD4G.jpeg

Trochę wyczyścić trzeba 🙂

vovrdPH.jpeg

vFCMrXI.jpeg

9ZuzyD8.jpeg

EJv351n.jpeg

Póki co powoli kompletuje różne części, będzie przestój na jakiś czas :

• Lubię to 1
  • Super 1
Opublikowano
W dniu 12.11.2025 o 21:20, DaV napisał(a):

... Co prawda nie wiem czy Pa6 to dobry wybór na 95% jestem pewien, że to ogarnie ale chyba dorobię drugi taki sam adapter z nierdzewki. 

Skoro rozważasz dorobienie mocowanie z nierdzewki, to mój post traci sens.
Jednak jakbyś miał ochotę na drugi taki z AL, to najmocniejszym jakie znam to 7075/Fortal/PA9.
Parametry wytrzymałościowe sa podobne do najsłabszych stali (twardość ~HB190 vs HB110 dla PA6), a to dalej stop AL (MG i Zn):

https://emetal.eu/aluminium/aluminium-EN-AW-7075-ISO_-AlZn5,5MgCu-EN_-AW-AlZn5,5MgCu-PN_-PA-9-DIN_-AlZnMgCu1,5-wnr_-3.4365/

• Lubię to 1
Opublikowano

@Saczimyślałem o tym i w sumie nadal myślę ale nie mogłem znaleźć nigdzie w sprzedaży detalicznej przygotówki, wszędzie długie płaskowniki albo materiały bez certyfikatu. Ale dzięki za odzew 🙂 

Opublikowano

@DaV moge Ci podać namiar na firmy, gdzie ja zamawiam AL, tylko nie wiem, czy robia to dla detalicznego Klienta.
Utną Ci dowolny kawałek jaki sobie zażyczysz. Oczywiście będzie drożej, bo za cięcie kasują chyba z 40PLN.