Saczi Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października 19 minut temu, DaV napisał(a): sprawdzę ten produkt Dużo zdjęć: https://www.oilclub.pl/index.php?threads/jak-usunąć-nagar-z-denek-tłoków.1528/ 20 minut temu, DaV napisał(a): .. Dominator ... MI się podobają takie schowane pod podwoziem tłumiki jak sa w Panigale V4 ewentualnie w Hondzie CBR650R Całkowicie odkrywają tylne koło, pokazują wahacz. 1
DaV Opublikowano 25 Października Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października @SacziZdecydowanie fajna sprawa ale do VFR nie dostanę takiej puchy Może coś bym wykombinował z innych modeli ale spawać akurat nie umiem. Z nowości to dorwałem taką nakładkę na siedzenie, oryginalna Hondy więc pasuje 1:1 (zdjęcie podglądowe) 2
DaV Opublikowano Środa o 20:20 Autor Zgłoś Opublikowano Środa o 20:20 Mała aktualizacja, będzie swap amortyzatora na amortyzator z fireblade 929. Mocowanie dorobiłem samodzielnie na podstawie rysunku dostępnego na forum vfrdiscussion. Co prawda nie wiem czy Pa6 to dobry wybór na 95% jestem pewien, że to ogarnie ale chyba dorobię drugi taki sam adapter z nierdzewki. Trochę wyczyścić trzeba Póki co powoli kompletuje różne części, będzie przestój na jakiś czas :) 1 1
Saczi Opublikowano Piątek o 10:55 Zgłoś Opublikowano Piątek o 10:55 W dniu 12.11.2025 o 21:20, DaV napisał(a): ... Co prawda nie wiem czy Pa6 to dobry wybór na 95% jestem pewien, że to ogarnie ale chyba dorobię drugi taki sam adapter z nierdzewki. Skoro rozważasz dorobienie mocowanie z nierdzewki, to mój post traci sens. Jednak jakbyś miał ochotę na drugi taki z AL, to najmocniejszym jakie znam to 7075/Fortal/PA9. Parametry wytrzymałościowe sa podobne do najsłabszych stali (twardość ~HB190 vs HB110 dla PA6), a to dalej stop AL (MG i Zn): https://emetal.eu/aluminium/aluminium-EN-AW-7075-ISO_-AlZn5,5MgCu-EN_-AW-AlZn5,5MgCu-PN_-PA-9-DIN_-AlZnMgCu1,5-wnr_-3.4365/ 1
DaV Opublikowano Piątek o 14:19 Autor Zgłoś Opublikowano Piątek o 14:19 @Saczimyślałem o tym i w sumie nadal myślę ale nie mogłem znaleźć nigdzie w sprzedaży detalicznej przygotówki, wszędzie długie płaskowniki albo materiały bez certyfikatu. Ale dzięki za odzew
Saczi Opublikowano Piątek o 18:40 Zgłoś Opublikowano Piątek o 18:40 @DaV moge Ci podać namiar na firmy, gdzie ja zamawiam AL, tylko nie wiem, czy robia to dla detalicznego Klienta. Utną Ci dowolny kawałek jaki sobie zażyczysz. Oczywiście będzie drożej, bo za cięcie kasują chyba z 40PLN.
Rekomendowane odpowiedzi