Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@SacziZdecydowanie fajna sprawa ale do VFR nie dostanę takiej puchy 😞 Może coś bym wykombinował z innych modeli ale spawać akurat nie umiem. 

Z nowości to dorwałem taką nakładkę na siedzenie, oryginalna Hondy więc pasuje 1:1 (zdjęcie podglądowe)

VFR.jpg.84a7c9c8471d434aa3269b58e54e740f.jpg

51ubH6eSoCL._UF350350_QL80_.jpg.6f32f626fff4c52ac63bb2655b42dd9e.jpg

• Lubię to 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mała aktualizacja, będzie swap amortyzatora na amortyzator z fireblade 929. Mocowanie dorobiłem samodzielnie na podstawie rysunku dostępnego na forum vfrdiscussion. Co prawda nie wiem czy Pa6 to dobry wybór na 95% jestem pewien, że to ogarnie ale chyba dorobię drugi taki sam adapter z nierdzewki. 

XHS7IsY.jpeg

FXFLD4G.jpeg

Trochę wyczyścić trzeba 🙂

vovrdPH.jpeg

vFCMrXI.jpeg

9ZuzyD8.jpeg

EJv351n.jpeg

Póki co powoli kompletuje różne części, będzie przestój na jakiś czas :

• Lubię to 1
  • Super 1
Opublikowano
W dniu 12.11.2025 o 21:20, DaV napisał(a):

... Co prawda nie wiem czy Pa6 to dobry wybór na 95% jestem pewien, że to ogarnie ale chyba dorobię drugi taki sam adapter z nierdzewki. 

Skoro rozważasz dorobienie mocowanie z nierdzewki, to mój post traci sens.
Jednak jakbyś miał ochotę na drugi taki z AL, to najmocniejszym jakie znam to 7075/Fortal/PA9.
Parametry wytrzymałościowe sa podobne do najsłabszych stali (twardość ~HB190 vs HB110 dla PA6), a to dalej stop AL (MG i Zn):

https://emetal.eu/aluminium/aluminium-EN-AW-7075-ISO_-AlZn5,5MgCu-EN_-AW-AlZn5,5MgCu-PN_-PA-9-DIN_-AlZnMgCu1,5-wnr_-3.4365/

• Lubię to 1
Opublikowano

@Saczimyślałem o tym i w sumie nadal myślę ale nie mogłem znaleźć nigdzie w sprzedaży detalicznej przygotówki, wszędzie długie płaskowniki albo materiały bez certyfikatu. Ale dzięki za odzew 🙂 

Opublikowano

@DaV moge Ci podać namiar na firmy, gdzie ja zamawiam AL, tylko nie wiem, czy robia to dla detalicznego Klienta.
Utną Ci dowolny kawałek jaki sobie zażyczysz. Oczywiście będzie drożej, bo za cięcie kasują chyba z 40PLN.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Saczijednak dorobiłem z kwasówki 316 😛 Pomyślałem, że będę spokojniejszy. Zimno i wilgotno na zewnątrz to tylko kompletuje części 

Wyświetlacz biegów podróbka Gipro za 60zł. Mam oryginał w SV 650 i jakoś się przyzwyczaiłem do tego wyświetlacza

wxxfbk5.jpeg

VZX25XS.jpeg

Białe kierunkowskazy

7XJL3OJ.jpeg

No i must have Tank gripy, od chińczyka za 60zł. Zaskakująco dobra jakość, po prawej do SV 650

78rynqP.jpeg

uAELBdi.jpeg

csv8K2O.jpeg

Odkamieniłem zbiornik kwasem, patent podpatrzony na YT i potwierdzam działa świetnie.

eZBDgsC.jpeg

Dotarła jeszcze paczka z szkiełkami do zbiorniczków płynu hamulcowego/sprzęgła

EhXzJ6w.jpeg

oraz przezroczysty tankpad za całe 23zł 🙂

0IKdGz9.jpeg

(zdjęcie podglądowe zapożyczone z sekcji komentarzy pod produktem na aliexpress)

A0e83fd1487da44d19f1df24962976c14K.jpg_9

• Lubię to 3
  • Super 1
Opublikowano

Do tego jeszcze daleka droga 😄 Teraz czeka mnie wymiana opon i przy okazji felgi oddam do malowania proszkowego. Zostanę raczej przy czarnym kolorze ewentualnie może jakiś ciemny grafit. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Chyba pójdę w Candy Red. Można było taki wybrać w nowszej generacji VFR i wygląda to dość ładnie. 

60288fde0cc5a5c20eece285387daaf6.jpg.8c53af08284d1756537c275ce78f4576.jpg

gallery_20355_5407_812795.jpg.2a5d1d1971efbb13f4f5bd58878f6a22.jpg

Ten szary metalik jest oryginalny ale jest tak nudny, że ciężko mi go zaakceptować. Normalnie gdyby nie fakt, że każdy element wymaga malowania aby doprowadzić go do mojego standardu to by się zakończyło na zaprawkach i polerce przy zachowaniu obecnego koloru. Skoro mam malować to wybrałem Candy red.

W sumie to zarówno czarne jak i grafitowe felgi będą pasować 😄 

• Super 1