Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, 

od dawna przeglądam forum ale to mój pierwszy post, także piąteczka 🙂

Aplikowałem dziś po raz pierwszy powłokę na nowe alufelgi. Pierwsza wyszła elegancko, ale podczas nakładania na wewnętrzną część drugiej felgi poczułem tarcie aplikatora i zabarwił się on  na czarno. Przerwałem na chwilę i dokończyłem aplikację drugą stroną pada. Resztę felg zrobiłem drugim aplikatorem i ta sytuacja się nie powtórzyła.  Nie wiem czy zrobiłem jakiś błąd czy to wada fabryczna. Przed całą zabawą umyłem felgi szamponem, wysuszyłem i odtłuściłem ipą.

W instrukcji do felg jest zapis o nie stosowaniu agresywnej chemii. Nie wiem jak firma podejdzie do ew. reklamacji.

Dajcie znać jak to wygląda.

20250811_221643.jpg.80fc32f03d2d8ccc437c3a5f61a6120b.jpg20250811_221635.jpg.7ba45235f3db94a0d0b7eeb81383a717.jpg

Posted

@ontime_powłoka do tego nic nie ma, felgi malowane śprajem jednoskładnikowym/źle przygotowana powierzchnia/zbyt długi czas między bazą a bezbarwny, łuszczący się klar i taki efekt.  To wada powierzchni lakierniczej a nie powłoki czy metody jej aplikacji.