ontime_ Opublikowano Poniedziałek o 21:08 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 21:08 Cześć, od dawna przeglądam forum ale to mój pierwszy post, także piąteczka Aplikowałem dziś po raz pierwszy powłokę na nowe alufelgi. Pierwsza wyszła elegancko, ale podczas nakładania na wewnętrzną część drugiej felgi poczułem tarcie aplikatora i zabarwił się on na czarno. Przerwałem na chwilę i dokończyłem aplikację drugą stroną pada. Resztę felg zrobiłem drugim aplikatorem i ta sytuacja się nie powtórzyła. Nie wiem czy zrobiłem jakiś błąd czy to wada fabryczna. Przed całą zabawą umyłem felgi szamponem, wysuszyłem i odtłuściłem ipą. W instrukcji do felg jest zapis o nie stosowaniu agresywnej chemii. Nie wiem jak firma podejdzie do ew. reklamacji. Dajcie znać jak to wygląda.
DaV Opublikowano Wtorek o 06:31 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 06:31 @ontime_powłoka do tego nic nie ma, felgi malowane śprajem jednoskładnikowym/źle przygotowana powierzchnia/zbyt długi czas między bazą a bezbarwny, łuszczący się klar i taki efekt. To wada powierzchni lakierniczej a nie powłoki czy metody jej aplikacji.
Rekomendowane odpowiedzi