Ronol Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia Cześć, z racji tego, że trochę znudziło mi sie ciągła walka tylko o szkło na lakierze. Ostatnio położyłem DJ Purple Ha Haze, i ponownie spodobała mi się głębia na lakierze i jakiś taki loook ciekawszy.. i teraz dwa tematy - czy zostać z tym woskiem i dokupić dobry jakościowo QD względnie QW, czy zmienić wosk:) to co chcę uzyksac i nie schodzić z poziomu wyglądu wymienionego Purple Haze, ale dodać trochę przyciemnienia (maskowania drobnych rysek) i bardziej tłustego wyglądu i blasku i aby nie leżał tak krótko jak leżą DJ - oscyluje tak 4-6 miesięcy, auto garażowane, codziennie użytkowane, myte ręcznie. Co poradzicie ? Kolor auta jak na załączniku - dość wdzięczny aby pokazac właściwości wosków
analyzator Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia @Ronol woski mają to cos, nie? Dużo tego. Purple haze mnie nigdy nie zachwycił. Czego szukasz w wosku? 4 m-ce w daily ma wytrzymać tak? Lato czy też zima? Aplikacja? Cleaner pod? Budżet?
Ronol Opublikowano 14 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia Wiem,ze dużo, dlatego podpytuję PH ma jakis tam wyglad, ale faktycznie nie wbija jakoś w fotel, auto jest po wosku, widac,ze cos leży , troche looku troche połyskuje i w sumie to tyle. W wosku szukam, głębi, mokrego lakieru, trochę krycia i trochę szklistości - ogolnie podobają mi sie wykończenia politur, ale to dla mnie mało efektywne, fajny look, pierwsze mycie i po zawodach Budżet - coś skromnego 200zł max i mówimy tu o puszkach ok 100gram a nie jakies kobyły po 250gram.. Wiosna, lato, na zimę poloze cos innego. Cleaner też mogę dobrać, oby nie kosztował 300zł
Mumins Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 7 minut temu, Ronol napisał(a): Wiem,ze dużo, dlatego podpytuję PH ma jakis tam wyglad, ale faktycznie nie wbija jakoś w fotel, auto jest po wosku, widac,ze cos leży , troche looku troche połyskuje i w sumie to tyle. W wosku szukam, głębi, mokrego lakieru, trochę krycia i trochę szklistości - ogolnie podobają mi sie wykończenia politur, ale to dla mnie mało efektywne, fajny look, pierwsze mycie i po zawodach Budżet - coś skromnego 200zł max i mówimy tu o puszkach ok 100gram a nie jakies kobyły po 250gram.. Wiosna, lato, na zimę poloze cos innego. Cleaner też mogę dobrać, oby nie kosztował 300zł Będzie patriotycznie: Lemon Peeling + FW PG lub Amber Cleaner + HoW Sapphire.
Ronol Opublikowano 14 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia Hej, dziekuje, nie wiesz czasem czy można używać Lemon P aplikatorem ręcznym?
analyzator Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia @Ronol to jest trochę tak że jeżeli potrzebujesz od wosku trochę krycia to im więcej ma krycia tym lepszy uzyskasz efekt. Rozwijając wosk który dobrze kryje może dać ci lepszy efekt niż najlepszy wosk który za bardzo nie kryje. Lub mix bilthamber cleanser Polish da mocne krycie a na niego finis da look i przyjemność. Produkty fajne w pracy, bez niemiłych niespodzianek. Trwałość sensowna, w miesiącach nie dniach, nic po deszczu nie spływa. Funky fajny ale nie wiem jak z kryciem House od wax woski mam wiem że wielu docenia. U mnie nudzą się na półce. Ale zapach ładny. aplikacja ręczna: – najlepiej używać aplikatora z gąbki, – ruchami kolistymi wypracować produkt do uzyskania połysku, – wytrzeć czystą, suchą mikrofibrą.
Kuba1 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia Mały słoik Wolfgang fuzion Blackfire midnight sun Zymol Carbon też fajny
analyzator Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia @Kuba1 no i ostatnia okazja po po cle 100% nie będzie już tak kolorowo To może w inną stronę. Lekko naciągnąć budżet. I kupić zymola sampler 1. Jest konkurs który jest fantastyczny, jest carbon który fajnym woskiem jest, jest titanium na zimę, i cleaner jest.
Kuba1 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia @analyzator oj tam oj tam Moim skromnym zdaniem carbon nakłada się lepiej od glasura i concoursa Bardzo lubię ten wosk, a pocenie schodzi po pierwszym myciu Nie wspominając o HDC które jest w pyte Może po za delikatnymi problemami
analyzator Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia @Kuba1 carbon nakłada się spoko i pachnie spoko i dociera mi się spoko i mi się jakoś zymole nie pocą nawet. Problemem karbona jest to że obok stoi konkurs. Problemem konkursa jest to że obok stoi Atlantiqe Pierwsza oferta w google 505 pln imo bardzo wysoka jest wartość takiego setu. Można zacząć przygodę z woskami premium które są jakościowo pewne jednocześnie różnią się od siebie. Kupa zabawy
Rekomendowane odpowiedzi