hera1111 Posted April 5 Report Posted April 5 Cześć! Mam problem ze śladami po usuniętych emblematach. Przy zakupie klapy znaczka już nie było, został po nim klej, natomiast oznaczenie silnika usuwałam już sama od początku do końca przy użyciu opalarki, benzyny ekstrakcyjnej oraz krążka gumowego. Próbowałam polerki, ale mam tylko pasty one-step Sonax ProfiLine EX 04/06 oraz Meguiar's Ultimate Compound oraz maszynę Masner K2. Czytałam inne tematy, ale często nie działają już zdjęcia i nie mogę ich porównać. Pacjent to Audi A4 B6.
Moderator Domel Posted April 5 Moderator Report Posted April 5 5 godzin temu, hera1111 napisał(a): Sonax ProfiLine EX 04/06 Bez problemu powinien dac sobie z tym radę. Poleruj.
hera1111 Posted April 5 Author Report Posted April 5 Nie wiem, albo mi się wydaje albo to jest wklęsłe?
hera1111 Posted April 6 Author Report Posted April 6 Myślałam właśnie o papierku, jaką gradację byś proponował? Czy 2000 to nie będzie nadal za mało przy takim uskoku?
zeea Posted April 6 Report Posted April 6 Miernikiem zmierzyć i możesz delikatnie atakować 1500 z wyczuciem jak lakieru obok dość
Rally Filip Posted April 14 Report Posted April 14 Mam takie doświadczenie z śladami po emblemetach, że po dłuższym czasie np 6 miesięcy te ślady po kleju wychodzą. Są widoczne pod światło, takie otoczki, tam gdzie był klej, mimo, że miejsce było zrobione "na igłę" Ma ktoś podobnie?
zeea Posted April 15 Report Posted April 15 @Rally Filip nie wiem jak u Ciebie, ale ja tak miałem z tym, że element był powtórnie lakierowany. Z ciekawości to Ty startowałeś swoim CC na Tychach? Uwielbiałem oglądać to auto w akcji
hera1111 Posted April 15 Author Report Posted April 15 Papier 1500 u mnie poszedł w ruch, ale ślad widać cały czas Niestety nie wiem czy element był lakierowany powtórnie bo kupiłam go na wymianę swojego skorodowanego.
mojito Posted April 15 Report Posted April 15 Próbuj papierami 1500 - 2000 - 2500. Generalnie nie wiem czy to pomoże bo to już może być przez lata wypalone od słońca i zwulkanizowane
Rally Filip Posted April 15 Report Posted April 15 12 godzin temu, zeea napisał(a): @Rally Filip Z ciekawości to Ty startowałeś swoim CC na Tychach? Uwielbiałem oglądać to auto w akcji Tak, to ja Auto nadal mam, co prawda nie startuje, ale działam cały czas w klubie (Automobilklub Ziemii Tyskiej) Kolejne zawody 11 maja, zapraszam wszystkich i sorry za OffTop
zeea Posted April 15 Report Posted April 15 @Rally Filip sąsiad teraz się przerzucił z RP Kaczyce właśnie do Was i mocno chwali sobie te zmianę może kiedyś uda się trafic na jakiejś rundzie
Recommended Posts