Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Qlimaxss generalnie można jakąś woskową pocztę uruchomić. Dużo wosków się nudzi 🙂 sam nie dam rady się wszystkimi bawić 🙂 i mega fajnie dostać opinię 

• Super 1
Opublikowano

@analyzator na Julce siedzi dobrze Finis? Jeszcze myślę nad blackfire midnight sun ivory a mam akurat ten sam lakier u siebie. 😁

A tak btw jak mi się nie chce specjalnie myć całego auta bo jest względnie czyste ale jednak chce potestować lub pobawić się woskami  i myje sobie Nołrinsem i przygotowuje tylko poszczególne panele to mam prawo nazywać się fanem woskowania? 🤔

Opublikowano

@Tomaszmasz myje rinslesem, jak mam ochotę to woskuję na woski 🙂 każdya prawo coś uważać tak samo jak każdy ma prawo mieć w dupie co ktoś uważa 😉

Midnight sun fajny ale wybrałbym Black ice. I i pinnacle signature. Ale to tylko opinia. Wosk jest zacny.

Finis. Uwielbiam finisa. Look. Tu mam problem. Różnie mi wypadał. Niby go znam a trudno powiedzieć jednoznacznie. Podkręcenie koloru - są lepsze. Gloss. Znakomity z plusem. Całość - kup sobie finisa 😉

• Super 1
Opublikowano
3 godziny temu, analyzator napisał(a):

Finis. Uwielbiam finisa. Look. Tu mam problem. Różnie mi wypadał. Niby go znam a trudno powiedzieć jednoznacznie. Podkręcenie koloru - są lepsze. Gloss. Znakomity z plusem. Całość - kup sobie finisa 😉

Tyle dobrego o nim słyszę a jak z jego realną trwałością? Nam woski nie muszą długo trzymać ale czy mogę spokojnie nawoskować nim auto znajomego żeby był zadowolony parę miesięcy? 

Opublikowano

@Gardor raz męczyłem to coś tam pojezdzil. Na pewno lepiej od szmineczek. Producent mówi że daje gwarancję że pokona każda konkurencję. 

@antek1987 niestety nie mam. Producent może pomoże.

• Lubię to 1
Opublikowano

Ciekawa obserwacja. Cztery lsp i zupełnie inne zachowanie.

Lewo Adams prawo na adamsie fireball brazil.

IMG_20250412_152209.jpg

IMG_20250412_152212.jpg

IMG_20250412_152214.jpg

Pasta do butów. Piękny sheeting - auto się osuszyli samo.

IMG_20250412_152221.jpg

Admire

IMG_20250412_153853.jpg

IMG_20250412_153900.jpg

Pasta.

IMG_20250412_153910.jpg

Brazil

IMG_20250412_153912.jpg

Adams.

IMG_20250412_153914.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Revisiting zymol concours. Wosk którego jedyna wada to to, że obok stoi atlantique.

IMG_20250412_203001.jpg

IMG_20250412_203013.jpg

Opakowany. Ładnie wylany.

IMG_20250412_203138.jpg

Hdc ręcznie kawałek maski błotnik o pół dachu.

IMG_20250412_204218.jpg

Dużo hdc ręcznie równa się dłuższe dotarcie.

IMG_20250412_204222.jpg

IMG_20250412_204428.jpg

IMG_20250412_210458.jpg

Holiday kit2. Poluje na kit 3.

IMG_20250412_210504.jpg

IMG_20250412_210526.jpg

IMG_20250412_210749.jpg

IMG_20250412_210752.jpg

IMG_20250412_212021.jpg

IMG_20250412_212028.jpg

IMG_20250412_212138.jpg

Cześć wosku docieram po 15 minutach a część zostawiam na całą noc. 

Dotarcie jest perfekcyjne. Wykończenie co mogę powiedzieć. Zymol nie zawodzi. Od początku do końca satysfakcja i zadowolenie. Wszystko jest zacnie. Zapach przepiękny, masowanie lakieru zymolowate, ten wosk to nie olejek, wydajność wysoka, rozkłada się równiutko, dociera super, śliskość fajowa. Nawet trwałość mnie zaskakiwała na plus. Piękny wosk!

IMG_20250413_065754.jpg

IMG_20250413_065806.jpg

• Lubię to 7
Opublikowano

Przepiękna alfa, chyba najbardziej red w Polsce.Też poluje na ten kit no.2. Tylko poczekam na Twoją opinię odnośnie destiny i atlantique. Chociaż chodzi mi po głowie endurance od swissa, idealny na zimę, a cena podobna do tego zymolowskiego zestawu.

Opublikowano

@tynciu88 kit2 petarda. Atlantique jest moim ulubionym woskiem. Masz alfę w atlantiku jako pokaż swój blask. Destiny bardzo dobry wosk który mniej mnie za serce łapie. W sumie nie wiem czemu 🙂

• Lubię to 1
Opublikowano

Jako wstępniaczek. Skoro pojawiły się nowe dwa koła to ... Wrzuciłem admire 🙂

Ale żeby młoda łapała bakcyla. Na rower na górę wpadły dwa różowe woski. Na różowe cherry blossom od fireballa a na białe nattys red. Córa mówi że 

Blossom fajniej ślizga przy nakładaniu

Nattys jest bardziej śliski przy dotarciu 

Oba ładnie pachną ale plusik i wskazanie na natysa.

W formie anegdotki ta krótka ale przyjemna podróż woskowa 🙂 idziemy się uczyć przerzutki 🙂

IMG_20250416_163946.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

@karacz producent coś tam pisze. Mam czarny niebieski no i czerwony. Coś tam nimi smalcowałem. Dwa poprzednie odkupiłem w sumie żeby wesprzeć kolegę z forum. A czerwony przypadkiem spontanicznie. 

Czarnym zachwycony nie jestem. 

Niebieski robi bardzo dobre wrażenie 

Czerwony się zobaczy.

Opublikowano
41 minut temu, analyzator napisał(a):

@karacz producent coś tam pisze. Mam czarny niebieski no i czerwony. Coś tam nimi smalcowałem. Dwa poprzednie odkupiłem w sumie żeby wesprzeć kolegę z forum. A czerwony przypadkiem spontanicznie. 

Czarnym zachwycony nie jestem. 

Niebieski robi bardzo dobre wrażenie 

Czerwony się zobaczy.

właśnie zakupiłem czerwonego Natty'sa i od razu tasiemką przedzieliłem i porównałem z niebieskim, odniosłem wrażenie, że minimalnie lepiej przyciemnia i maskuje niebieski i podobnie z aplikacją ale to może mi się wydawać. Zapach tak samo dla mnie niebieski wygrywa, nie wiem jak u Ciebie ten czerwony ale mój ma dość słaby zapach i nie powala tak jak guma balonowa z niebieskiego. Zdecydowanie lepiej widać jak go nakładamy niż czerwonego, mam nawet zdjęcia tych " różnic" , ale nie jestem zbyt dobrze obeznany z zasadami forum i nie wiem czy mogę i czy wypada wstawiać zdjęcia w twoim temacie 😆.

PS. Właśnie dziś woskowałem swoją Julkę tak jak mi poleciłeś Finisem i jestem mega zadowolony z looku naprawdę sztos, żeby jeszcze jakiś zapaszek miał fajny to byłby prawie idealny wosk. Też bym się pochwalił zdjęciami przy okazji.

Opublikowano

@Tomaszmasz zupełnie wstepnie mam podobne wrażenie co do nattysow i efektu. Zapach no ilościowo niebieski. Fajne są. Co trzeba tym woskom oddać to w tej cenie co one robią, no ukłony.

Wrzucaj w temacie. Zapraszam. Mamy klimat otwarty i jak będziemy woskować więcej aut to lepiej 🙂 tym bardziej Julek. Serio ładuj co masz 🙂

Opublikowano

Dużych różnic tu nie widać ale o dziwo niebieski wosk lepiej mi leży na czerwonym kolorze.

I fotki z dzisiejszego woskowania, Finis wleciał na Essence.

Finis bardzo fajny tylko dotarcie nie idealne jak damy za dużo to trzeba czasem pomachać ale tragedii nie ma, z racji, że leciałem na żywioł i pod chmurką woskowałem to miałem wrażenie ,że często muszę go nabierać na aplikator bo szybko mi się kończy albo przynajmniej takie miałem wrażenie bo oświetlenie miałem takie jak mi słońce przyświeciło 😄

20250409_163539.jpg

20250416_190107.jpg

20250416_192303.jpg

20250416_190058.jpg

20250416_190122.jpg

• Lubię to 2
  • Super 1
Opublikowano

@Tomaszmasz finisa masz nowgo/starego? dłużej go rozkminiając łapię różnice - 1. nowszy rozkłada się daleko ale jest odrobinę bardziej suchy stąd chęć dobierania żeby było bardziej ślisko pod aplikatorem. Stary ciągnął się dalej ślisko. 2. no i ten "talk". Trochę żałuję zmiany na mniej mistrzowską aplikację - doceniałem. Ale jest bardzo okej. Dotarcie u mnie zero stress nawet jak został na kilka godzin to ruch ręcznika. Nie sprawdzałem w słońcu - tu może się zadziać wszystko 😉

Niebeski nattys ma też lepsze dotarcie. Czerwony jest spoko ale trzeba go jak już długo poleży ruszyć. No i nattysa trochę na lakier idzie. Po amerykańsku - tu mam powtarzalość 🙂 stara czy nowa puszka Nattysa jest na krawędzi totalnego kitu. Minimum, żeby działać. Spartańska. No ale np w porsche sę za to dopłaca haha 😄 

Dwie czerwone julki w jednym temacie. Robi mi to dzień 🙂