cinek1 Posted Thursday at 05:11 AM Report Posted Thursday at 05:11 AM Hej mam pytanie zabezpieczyłem dach Kochem w sprayu najpierw był umyty wyczyszczony następnie odstał aby był suchy. Zabezpieczony postał w garażu dobre kropelkowanie było super ale po paru dniach kropelkowania nie było mówię coś nie tak. Zamówiłem fobsil ponowne czyszczenie suszenie impregnacja pędzlem raz przy razie wyschniecie. Znów to samo dach nie kropelkuje czyli mam wrażenie że preparat nie działa gdzie błąd zrobiłem?
rowanbliss Posted Friday at 12:13 AM Report Posted Friday at 12:13 AM 19 godzin temu, cinek1 napisał(a): Hej mam pytanie zabezpieczyłem dach Kochem w sprayu najpierw był umyty wyczyszczony następnie odstał aby był suchy. Zabezpieczony postał w garażu dobre kropelkowanie było super ale po paru dniach kropelkowania nie było mówię coś nie tak. Zamówiłem fobsil ponowne czyszczenie suszenie impregnacja pędzlem raz przy razie wyschniecie. Znów to samo dach nie kropelkuje czyli mam wrażenie że preparat nie działa gdzie błąd zrobiłem? Prawdopodobnie niedostateczne wyschnięcie po czyszczeniu lub niewłaściwa impregnacja. Przed nałożeniem zabezpieczenia należy upewnić się, że powierzchnia jest całkowicie sucha.
cinek1 Posted yesterday at 02:41 PM Author Report Posted yesterday at 02:41 PM Hmmm dach wysychał 2 dni do tego impregnacja pędzlem jak w opisie było nie było co spartolić bo to samo było w przypadku kocha w sprayu. Po nałożeniu doba minimum był w garażu w dodatku nie padało przed 2 dni to nie możliwe aby nie wyschło ani po myciu ani po impregnacji.dodatkowo po myciu dach był jeszcze wycierany z nadmiaru wody nie było opcji aby nie był suchy
zeea Posted yesterday at 03:11 PM Report Posted yesterday at 03:11 PM Z ciekawości z jakiego materiału masz dach?
cinek1 Posted yesterday at 07:31 PM Author Report Posted yesterday at 07:31 PM Hmmm no właśnie nie wiem tego nie sprawdziłem bo nie wiedziałem gdzie szukać
zeea Posted yesterday at 07:40 PM Report Posted yesterday at 07:40 PM Taka A'la gładka skóra ( jakby skaj), albo bardziej materiałowy zamsz w dotyku ? Nie siedzę mocno w cabrio, ale zabezpieczyłem w połowie roku znajomemu to bym porównał jak się to zachowuje.
cinek1 Posted yesterday at 08:25 PM Author Report Posted yesterday at 08:25 PM Bardziej jak materiał z taką fakturką materiału drugi raz zabezpieczałem fobsilem myślałem że to do wszystkich rodzajów materiałów A czym zabezpieczałeś? Fabsil niby uniwersalny a tu klapa brak kropelkowania musiałbym 3 raz czym spróbować ale nie mam pojęcia czym skoro koch i fabsil jakoś nie siedzi
Gardor Posted 22 hours ago Report Posted 22 hours ago Jak już jest stary dach cabrio to już nie przyjmuje w siebie tak dobrze impregnatu. Podobna sytuacja jak z lekko wytartą już tapicerką wewnątrz samochodu.
cinek1 Posted 22 hours ago Author Report Posted 22 hours ago Hmmm samochód był jeżdżony tylko latem i garażowany ciekawe czy aż tak jest stary dach że nic nie przyjmuje? To by też kruszał a on kropelkowal ale chwilę co dalej robić próbować dalszej impregnacji? Może potrzebuje więcej aby złapał impregnatu?
Recommended Posts