cinek1 Opublikowano 28 Listopada Zgłoś Opublikowano 28 Listopada Hej mam pytanie zabezpieczyłem dach Kochem w sprayu najpierw był umyty wyczyszczony następnie odstał aby był suchy. Zabezpieczony postał w garażu dobre kropelkowanie było super ale po paru dniach kropelkowania nie było mówię coś nie tak. Zamówiłem fobsil ponowne czyszczenie suszenie impregnacja pędzlem raz przy razie wyschniecie. Znów to samo dach nie kropelkuje czyli mam wrażenie że preparat nie działa gdzie błąd zrobiłem?
rowanbliss Opublikowano Piątek o 00:13 Zgłoś Opublikowano Piątek o 00:13 19 godzin temu, cinek1 napisał(a): Hej mam pytanie zabezpieczyłem dach Kochem w sprayu najpierw był umyty wyczyszczony następnie odstał aby był suchy. Zabezpieczony postał w garażu dobre kropelkowanie było super ale po paru dniach kropelkowania nie było mówię coś nie tak. Zamówiłem fobsil ponowne czyszczenie suszenie impregnacja pędzlem raz przy razie wyschniecie. Znów to samo dach nie kropelkuje czyli mam wrażenie że preparat nie działa gdzie błąd zrobiłem? Prawdopodobnie niedostateczne wyschnięcie po czyszczeniu lub niewłaściwa impregnacja. Przed nałożeniem zabezpieczenia należy upewnić się, że powierzchnia jest całkowicie sucha.
cinek1 Opublikowano Sobota o 14:41 Autor Zgłoś Opublikowano Sobota o 14:41 Hmmm dach wysychał 2 dni do tego impregnacja pędzlem jak w opisie było nie było co spartolić bo to samo było w przypadku kocha w sprayu. Po nałożeniu doba minimum był w garażu w dodatku nie padało przed 2 dni to nie możliwe aby nie wyschło ani po myciu ani po impregnacji.dodatkowo po myciu dach był jeszcze wycierany z nadmiaru wody nie było opcji aby nie był suchy
zeea Opublikowano Sobota o 15:11 Zgłoś Opublikowano Sobota o 15:11 Z ciekawości z jakiego materiału masz dach?
cinek1 Opublikowano Sobota o 19:31 Autor Zgłoś Opublikowano Sobota o 19:31 Hmmm no właśnie nie wiem tego nie sprawdziłem bo nie wiedziałem gdzie szukać
zeea Opublikowano Sobota o 19:40 Zgłoś Opublikowano Sobota o 19:40 Taka A'la gładka skóra ( jakby skaj), albo bardziej materiałowy zamsz w dotyku ? Nie siedzę mocno w cabrio, ale zabezpieczyłem w połowie roku znajomemu to bym porównał jak się to zachowuje.
cinek1 Opublikowano Sobota o 20:25 Autor Zgłoś Opublikowano Sobota o 20:25 Bardziej jak materiał z taką fakturką materiału drugi raz zabezpieczałem fobsilem myślałem że to do wszystkich rodzajów materiałów A czym zabezpieczałeś? Fabsil niby uniwersalny a tu klapa brak kropelkowania musiałbym 3 raz czym spróbować ale nie mam pojęcia czym skoro koch i fabsil jakoś nie siedzi
Gardor Opublikowano Sobota o 21:48 Zgłoś Opublikowano Sobota o 21:48 Jak już jest stary dach cabrio to już nie przyjmuje w siebie tak dobrze impregnatu. Podobna sytuacja jak z lekko wytartą już tapicerką wewnątrz samochodu.
cinek1 Opublikowano Sobota o 22:05 Autor Zgłoś Opublikowano Sobota o 22:05 Hmmm samochód był jeżdżony tylko latem i garażowany ciekawe czy aż tak jest stary dach że nic nie przyjmuje? To by też kruszał a on kropelkowal ale chwilę co dalej robić próbować dalszej impregnacji? Może potrzebuje więcej aby złapał impregnatu?
Rekomendowane odpowiedzi