Camel- Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ja też odgrzeje. Dzisiaj używałem zwykłej papierówki od APP i muszę przyznać, że robi wrażenie. Kosztuje pare złotych, a klei się jak głupia i conajważniejsze nie pyli Po odklejeniu nie zostaje śladu. Jak będę przy okazji w garażu to spisze z niej oznaczenia
yukon Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 mam pytanie czy bezproblemowo mogę wykorzystać te taśmy do oklejenia auta, czy nie wżerają się w lakier tak jak zwykłe żółte taśmy malarskie -.- z opisów wynika, że nie ale wolę poprzeć się kogoś doświadczeniem. mam zamiar robić teraz wiećej autek a cena blue dolphin. której używałem dotychczas mnie przytłacza 1. 3M Scotchklik 2. APP klik
Administrator Evo Opublikowano 12 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 yukon, pierwszą miałem i była jak najbardziej ok, nie pyliła, nie zostawiala kleju. Teraz mam niebieską i nie widze za bardzo różnić między nimi.
Rise and Shine Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Używam tych m.in tych taśm, są w porządku - dobrze trzymają i nie pozostawiają śladów, możesz śmiało zamawiać
yukon Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 ok, dzięki na razie się uczę więc każda rada przydatna
miki Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Tylko ta i żadna lepsza nie jesy Ci potzrebna
Marco Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 Używałem Smarta ,ale kiedy wypróbowałem taśmę Tesa ,Smarta nie biorę w rękę
miki Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 Używałem Smarta ,ale kiedy wypróbowałem taśmę Tesa ,Smarta nie biorę w rękę Jeśli robisz takie rzeczy raz na rok to czemu nie. Ja akurat nie widzę sensu na przepłacaniu na czymś tak prostym jak taśma do maskowania.
Marco Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Jeśli robisz takie rzeczy raz na rok to czemu nie.No troszkę częściej...Ja akurat nie widzę sensu na przepłacaniuNie przepłacałem bo kupiłem parę rolek w promocji. I jest zdecydowanie lepsza od smarta-ma dobry klei-nie trzeba właściwie odtłuszczać przed klejeniem,dobrze przylega,nie zrywa się gdy najedzie się padem,nie drze się przy zrywaniu i nie zostawia kleju. Poza tym jest "śliska" i przy najechaniu padem nie ma problemu.miki, może ty opisujesz sprawę pod innym kontem. Do lakierowania to się nadaje właściwie każda taśma do polerowania już nie. Zresztą dobra taśma to lepszy komfort pracy,wiec po co się denerwować..
miki Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Do lakierowania to się nadaje właściwie każda taśma do polerowania już nie. No wiesz co, z tym to już trochę przesadziłeś Twierdzisz że polerowanie jest większą i trudniejszą sztuką jak lakierowanie? Ja tam nie wnikam co kto używa lecz jest wiele rzeczy które są o wiele tańsze niż te które sobie ktoś tam kiedyś wymyślił bo przecie TESA nie robiła tych taśm specjalnie dla autodetailingu lecz do oklejania futryn. Tylko co by klient powiedział jak by zobaczył auto oklejone jakąś zwykła żółtą taśmą za 1,60zł zamiast "specjalną" niebieskią za 16zł
Marco Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 No wiesz co, z tym to już trochę przesadziłeśNo racja. Chodziło mi o papierowe Brązowa pakowa raczej się nie nadaje bo przecie TESA nie robiła tych taśm specjalnie dla autodetailingu lecz do oklejania futryn. Wyraziłem swoje zdanie. Tesa w/g mnie jest zdecydowanie lepsza niż Smart. Wszystko w temacie.
Lucas_UK Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 A jaka jest długość taśmy SMART z tego linku http://www.tanie-lakierowanie.pl/510-smart-tasma-samoprzylepna-papierowa-.html i jaka z tego linku APP? http://klakiernik.pl/index.php?products=product&prod_id=784 bo ta cała 3M 3434 najbardziej polecana i najdroższa ma 50m długości a że nie mam długości tych dwóch wyżej ciężko mi jest porównać stosunek ceny.
DjDarecki Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Smart to badziew , prawie się nie trzyma lakieru nie wspomnę o gumach itp....
vanquisz Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Smart, smartowi nie równy. Ogólnie jest taki podział, białe taśmy mają słaby klej, żółte mocniejszy. Takie info dostałem w castoramie.
mawisonek Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Tesa, ewentualnie Colad'a taśmy mogę śmiało polecić.
matherr Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 czy to norma, że przy oklejeniu do zabezpieczenia plastików, rantow itd zwykłą taśmą papierową - żółta za kilka zł i po polerowaniu i kontakcie z taką taśmą gąbki klej jest wyciągany spod taśmy i brudzi cały polerowany fragment klejem? Powinienem podszkolić technikę okejenia czy te tanie taśmy tak mają? Kupując coś lepszego typu 3M jest szansa że tego nie będzie czy to kwestia oklejenia?
daniels Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 gówniana taśma, są albo takie które zostawiaja klej- tanie marketówki, albo te co nie zostawiaja ale słabo trzymaja- blue dolphin albo są te od 3M lub Colad- im nie nie brakuje
matherr Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 A te taśmy w castoramach itp sklepach różnią się czymś od tych w sklepach detailingowych w sieci czy to jedno i to samo? castoramy, nomi itp są pod ręką a kupować taśmę na www trochę bez sensu
Rekomendowane odpowiedzi